ΠΑΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Μέλος Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου Κινήματος Αλλαγής

Newsletters

Γράψτε το email σας και πατήστε το πλήκτρο subscribe για να εγγραφείτε στα newsletters
Τηρείται ο "GDPR", ο νέος κανονισμός Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (EE 2016/679).
Please wait

Σελίδα στο Facebook

Twitter

radio spech

 
 

Σύνδεσμοι

parliament logo  pasok logo  facebook logo twitter logo

Εκλογές 2015

ΠΑΣΟΚ. Κρατάμε ψηλά την ευθύνη.

 

Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Κοζάνης Πάρις Κουκουλόπουλος αναφερόμενος στην πρωτοβουλία της Κυβέρνησης να προχωρήσει στη διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας με το σχέδιο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, έκανε την εξής δήλωση: 
          «Επιτέλους! Μόνο αυτή η λέξη αρμόζει στη γενναία απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει στη διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας. Μια μεταρρύθμιση η οποία, σ΄ ένα απαραίτητο βάθος χρόνου, θα μας οδηγήσει στο σύγχρονο κράτος, το κορυφαίο πολιτικό ζήτημα για την Ελλάδα.
          Η δήλωση του Πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου πως με τη μεταρρύθμιση αυτή «θα πονέσει το κεντρικό κράτος» δείχνει την πραγματική διάθεση της σημερινής Κυβέρνησης να προχωρήσει σε πραγματικές ρήξεις και τομές, οι οποίες θα αλλάξουν εκτός από το διοικητικό και το αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας. Μια αλλαγή που είναι αναγκαία σήμερα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, καθώς μπορεί να οδηγήσει στην πλήρη ανατροπή σε ό,τι αφορά την ανακατανομή του πλούτου στη χώρα μας, κάτι το οποίο, δυστυχώς, δεν κατάφερε να πετύχει ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ.
          Γι΄ αυτό πιστεύω πως θα πρέπει να είμαστε όλοι φυσικοί σύμμαχοι του εγχειρήματος αυτού και να στηρίξουμε την προσπάθεια της Κυβέρνησης καταθέτοντας ευθαρσώς και ξεκάθαρα τις απόψεις μας στο διάλογο που μόλις ξεκίνησε.
          Υπηρετώντας λοιπόν αυτή τη λογική κατέθεσα ήδη την άποψη μου πως δεν θα πρέπει να δημιουργήσουμε Περιφέρειες δύο ταχυτήτων και με βάση αυτή η Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας δεν είναι δυνατόν να στερείται κρατικής αποκεντρωμένης δομής.
          Σε ό,τι αφορά τις συνενώσεις των Δήμων, εκείνο που προέχει τώρα είναι η θεσμοθέτηση των κριτηρίων που θα μας οδηγήσουν στη δημιουργία ισχυρών και αποτελεσματικών αυτοδιοικητικών μονάδων, ικανών να ανταποκριθούν στις σημερινές ανάγκες των πολιτών.
          Σε κάθε περίπτωση πιστεύω πως η διοικητική μεταρρύθμιση που προωθεί η Κυβέρνηση θα πρέπει να οδηγήσει στη διαμόρφωση ενός νέου πολιτικού συστήματος, μέσα από τη δημιουργία ενός σύγχρονου κράτους».