ΠΑΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Μέλος Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου Κινήματος Αλλαγής

Newsletters

Γράψτε το email σας και πατήστε το πλήκτρο subscribe για να εγγραφείτε στα newsletters
Τηρείται ο "GDPR", ο νέος κανονισμός Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (EE 2016/679).
Please wait

Σελίδα στο Facebook

Twitter

radio spech

 
 

Σύνδεσμοι

parliament logo  pasok logo  facebook logo twitter logo

Εκλογές 2015

ΠΑΣΟΚ. Κρατάμε ψηλά την ευθύνη.

Συνέντευξη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 και στον δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε

skairadio

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Δημοσιογράφος: Ο κος Πάρις Κουκουλόπουλος Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑ.ΣΟ.Κ., βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Νομού Κοζάνης. Κε Κουκουλόπουλε καλημέρα σας.

Κουκουλόπουλος Π: Καλημέρας σας κ. Πορτοσάλτε.

Δημοσιογράφος: Έτσι θα ήθελα να ακούσετε μερικές απόψεις από την κοινωνία.

Κουκουλόπουλος Π. : Ήταν πολύ ενδιαφέρουσες όλες ανεξαίρετα. Αλήθειες λέγανε όλοι οι πολίτες, ο καθένας λέει την δική του αλήθεια. Αλήθεια είπαμε κι εμείς και πολλοί ενοχλήθηκαν. Δεν καταλαβαίνω γιατί ενοχλήθηκαν. Μία απλή αλήθεια είπαμε. Ούτε απειλήσαμε, ούτε εκβιάσαμε, ούτε κανένα φοβερό δίλλημα βάλαμε. Είπαμε μία αλήθεια. Ότι δεν υπάρχει κυβέρνηση χωρίς το ΠΑΣΟΚ. Και μάλιστα δεν υπάρχει προοδευτική κατεύθυνση στην Κυβέρνηση  χωρίς το ΠΑΣΟΚ. Και τα δύο είναι απόλυτες αλήθειες. Ποιοι πολεμούν την αλήθεια;

Δημοσιογράφος:  Έχω μια παρατήρηση για το δεύτερο. Αυτό το προοδευτικό πρόσημο έχει τη σημασία του, βεβαίως και την έχει.

Κουκουλόπουλος Π: Ιδιαίτερα μετά την περιπέτεια Μπαλτάκου , νομίζω έχει κι ονοματεπώνυμο. Εγώ μπορώ να πω όμως και πιο ζέοντα θέματα γιατί ξέρω πολύ καλά πόσο θίγετε τις ευαίσθητες χορδές των συμπολιτών μας στις εκπομπές σας κε Πορτοσάλτε , για να πω ότι η πρώτη κατοικία θα τελούσε εν αμφιβόλω  αν δεν υπήρχε το ΠΑΣΟΚ. Και οι αποκρατικοποιήσεις δεν θα περνούσαν από τη Βουλή ενώ η διαφάνεια είναι απαίτηση των πολιτών. Η μείωση του ενσήμου θα ήταν ακόμη ζητούμενο, πλεόνασμα δεν θα υπήρχε φυσικά αν δεν υπήρχε ΠΑΣΟΚ κι ούτε βέβαια έξοδος στις αγορές και τέλος των μνημονίων. Για να σταχυολογήσω μερικές συνέπειες. Ακόμα και στις λαϊκές…

Δημοσιογράφος:  Ναι άλλα εσείς στις λαϊκές υποστηρίξατε την διαφθορά και την διαπλοκή κε Κουκουλόπουλε.

Κουκουλόπουλος Π: Στις λαϊκές θέλω να το καταλάβετε, το είπα και στη Βουλή προχθές ως εκπρόσωπος. Ένα μήνυμα θέλαμε να στείλουμε κι έτσι πείστηκε κι ο κος Χατζηδάκης γιατί αυτό το επιχείρημα τον έπεισε που το χρησιμοποίησα και στις ιδιαίτερες συναντήσεις αλλά και στο βήμα της Βουλής, ότι έπρεπε να στείλουμε στην κοινωνία ένα μήνυμα, ότι οι λαϊκές  θα δυναμώσουν και θα ανοίξουν , γιατί οι πολίτες πιστεύουν ότι πάμε να τις κλείσουμε για να στείλουμε τα πάντα σε σούπερ μάρκετ. Αυτό είναι ένα μεγάλο ψέμα.

Δημοσιογράφος:  Αυτό ήταν προπαγάνδα κε Κουκουλόπουλε. Αυτό ήταν συστηματική προπαγάνδα, είναι ψέμα με πολιτική στόχευση.

Κουκουλόπουλος Π: Δεν μπορεί όμως μετά από τέτοια ταλαιπωρία , όταν έχει δοκιμαστεί τόσο πολύ το λαϊκό εισόδημα να υπάρχει μια τέτοια αμφιβολία , να πλανάται , η οποία είναι απολύτως ψευδής. Πάμε να δυναμώσουμε και ν’ ανοίξουμε τις λαϊκές. Τελεία.

 Δημοσιογράφος:  Το χαίρομαι αυτό, το χαίρομαι. Προσέξτε όμως. Απ’ όλο το Νομοσχέδιο , προσέξτε το εξής το οποίο είναι οξύμωρο για μένα και λίγο αυτό που λέμε ότι εδώ υπάρχει και μία αντίφαση . Απ’ όλο το Ν/Σ που σωστά λέτε δεν θέλετε να καταργηθεί η λαϊκή, κανείς δεν θέλει να καταργηθεί η λαϊκή , πήγε ο κος Κασσής και είπε μην διαχωριστούν οι έμποροι από τους παραγωγούς  και δεύτερον να μην αλλάξει η ιστορία με την κλήρωση που εκεί πάνω είναι όλη η συνδιαλλαγή κι όλη η διαφθορά κε Κουκουλόπουλε.

Κουκουλόπουλος Π: Εκ των πραγμάτων κε Πορτοσάλτε από την ώρα που διαχωρίζονται γίνεται ανακατανομή των θέσεων. Αυτό είναι πολύ απλό, καταλαβαίνετε τη συνέπεια. Νομίζω είμαι απολύτως κατανοητός. Ας μην κάνουμε αριθμητική και γεωμετρία τώρα, σας λέω όμως πολύ απλά πως η διακριτότητα που ψηφίστηκε χθες στην ονομαστική ψηφοφορία επιφέρει ως άμεση συνέπεια σοβαρή έως πολύ μεγάλη αλλαγή θέσεων στις λαϊκές.

 Δημοσιογράφος:  Μαζί θέλω ν’ ακούσουμε κε Κουκουλόπουλε ένα απόσπασμα του ερωτήματος που τίθεται από τον δημοσιογράφο Γιώργο Οικονομέα στο megaσήμερα το πρωί στον Δημήτρη Καρύδη.  

(Ακολουθεί απόσπασμα που ρωτάει ο Γ. Οικονομέας τον Δ. Καρύδη αν το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο να φύγει από την Κυβέρνηση κι αυτός απαντάει καταφατικά).

Κουκουλόπουλος Π: Εγώ δεν βγήκα για να σχολιάσω τον σύντροφό μου, τον Δημήτρη Καρύδη .

Δημοσιογράφος:  Εγώ ακούω ένα συνετό άνθρωπο που τον λένε Πάρι Κουκουλόπουλο  τον έχω απέναντί μου και συζητώ μαζί του δια τηλεφώνου κι έχω και μια δήλωση που λέει , ναι είμαστε έτοιμοι να φύγουμε. Μην τα μπερδεύετε γιατί κάπου πρέπει να ξεκαθαρίσετε κι εσείς, φεύγετε ή δεν φεύγετε. Σεβαστό είναι ό, τι κι αν κάνετε. Δεν ήρθαμε εδώ για να σχολιάσουμε την πολιτική σας θέση , είναι αυτή που θα είναι .

 Κουκουλόπουλος Π: Κε Πορτοσάλτε εμείς είπαμε τρεις απλές αλήθειες. Πρώτον, η χώρα χρειάζεται σταθερότητα, γιατί έχει κάνει στροφή, γιατί η οικονομία άρχισε να λειτουργεί και γιατί δεν έχουμε καμιά διάθεση να εκφωνούμε από το πρωί ως το βράδυ successstory, γιατί το μεγάλο πρόβλημα είναι  ότι η στροφή της οικονομίας πρέπει να γίνει χθες , όχι αύριο αντιληπτή από τους πολίτες. Αυτή πρέπει να είναι η μέριμνα της Κυβέρνησης, γιατί οι πολίτες ακόμη δεν έχουν αντιληφθεί και με το δίκιο τους. Εξακολουθούν να πονάνε, να δοκιμάζονται και ν’ αγωνιούν. Άρα λοιπόν η χώρα χρειάζεται σταθερότητα και κανείς δεν μπορεί να παίζει με τη σταθερότητα . Ένα το κρατούμενο. Δύο, Κυβέρνηση χωρίς ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει. Και προοδευτική Κυβέρνηση δεν υπάρχει. Αυτή είναι η αλήθεια. Και ξέρετε ποιούς έχει πονέσει η αλήθεια; Ποιους πονάει η αλήθεια κε Πορτοσάλτε; Τους κλέφτες, τους ψεύτες, τους υποκριτές και τους φαντασιόπληκτους.

 Δημοσιογράφος:  Ναι αλλά προσέξτε τώρα όμως κε Κουκουλόπουλε. Λέτε τώρα. Σ’ αυτόν τον άνθρωπο τον συνετό Έλληνα ψηφοφόρο, τον κεντρώο, είτε είναι προς την κεντροδεξιά είτε προς την κεντροαριστερά. Όπου πρέπει να συζητήσετε κάποια στιγμή ένα θέμα όπως το έχει η Καθημερινή στο άρθρο της, Κεντροαριστερά και ακυβερνησία. Δηλαδή κάποια στιγμή εσείς που έχετε το προοδευτικό πρόσημο πρέπει να σοβαρευτείτε και να φτιάξετε μία κεντροαριστερά η οποία θα είναι απαραίτητη εκτός κι αν, βάζω τώρα ένα άλλο ερώτημα υποκατασταθείτε από το Ποτάμι κι απ’ τον Θεοδωράκη.

  Κουκουλόπουλος Π: Δεν πρόκειται ν’ υποκατασταθούμε από τίποτα. Η κεντροαριστερά είναι παρούσα, οι πολίτες θα επιλέξουν και οι διαδικασίες για την ανασυγκρότησή της έχουν ξεκινήσει ήδη με την Ελιά και θα συνεχιστούν στις 26 Μαΐου.

Δημοσιογράφος:  Τι λέτε όμως στον συνετό ψηφοφόρο κε Κουκουλόπουλε; Του λέτε κράτα και καμιά ψήφο για μας . Εγώ έτσι το καταλαβαίνω, αυτό είπε ο κος Βενιζέλος. Ότι για σας όποιοι ψηφίσετε για Κυβέρνηση, μην πάτε μόνο στη ΝΔ, ελάτε λίγο και από μας.

 Κουκουλόπουλος Π:  Εμείς κε Πορτοσάλτε επειδή έχουμε σηκώσει ένα μεγάλο βάρος , ένα τεράστιο βάρος, το 90% του δημοσιονομικού πλεονάσματος είναι αποτέλεσμα των θυσιών των πολιτών και των πολιτικών αποφάσεων που πήρε μόνο του το ΠΑΣΟΚ. Το 90% του πλεονάσματος, το μεγάλο όπλο με το οποίο σκίσαμε τα μνημόνια. Εμείς τα σκίσαμε, όχι ο Τσίπρας κι ο Καμμένος. Πάμε παρακάτω. Εμείς απευθυνόμαστε σε όλο τον ελληνικό λαό κε Πορτοσάλτε και λέμε : Σ’ αυτούς που λένε να πέσει η Κυβέρνηση φωνάζουμε όσο μπορούμε πιο δυνατά, καθαρά  κι ειλικρινά ότι κάναμε στροφή και τα χειρότερα φύγανε. Πρέπει να δουν αυτή την αλήθεια. Σ’ αυτούς που θέλουν σταθερότητα τους λέμε πως Κυβέρνηση χωρίς εμάς δεν υπάρχει. Και σ’ αυτούς που θέλουν να ενισχυθεί ο προοδευτικός χαρακτήρας λέμε ότι εμείς τον εγγυώμαστε. Είναι και τα τρία απολύτως ειλικρινά, δεν εκβιάζουμε κανένα. Σας είπα και νωρίτερα. Η αλήθεια είναι κάτι που πονάει πολλές φορές , αλλά το ζήτημα είναι ότι οι έντιμοι άνθρωποι, αυτοί που νωρίτερα περιγράφατε, δεν την πολεμούν την αλήθεια. Την αλήθεια την πολεμούν οι κλέφτες, οι ψεύτες, οι υποκριτές κι οι φαντασιόπληκτοι.

Δημοσιογράφος:  Χθες το βράδυ ο κος Σκανδαλίδης στο τηλεοπτικό Δελτίο Ειδήσεων του Σκαϊ απαντώντας στη Σία Κοσιώνη είπε:

(Ακολουθεί απόσπασμα με τον κο Σκανδαλίδη ν’ αναφέρει ότι μετά τις εκλογές πρέπει να γίνει μία συζήτηση εφ’ όλης της ύλης για το ΠΑΣΟΚ, κάνοντας λόγο και για Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ).

Κουκουλόπουλος Π:  Μα, σας το είπα και γω πριν από λίγο αυτό που είπε ο Κώστας Σκανδαλίδης. Δηλαδή η διαδικασία για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς έχει ξεκινήσει με την Ελιά κε Πορτοσάλτε, το ΠΑΣΟΚ είναι η καρδιά αυτού του εγχειρήματος και η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί στις 26 Μαΐου.

  Δημοσιογράφος:  Δεν συγκινεί όμως ο κος Βενιζέλος τους υπόλοιπους , δεν τους συγκινεί, δεν τον θέλουν. Ο κος Κουβέλης δεν θέλει τον κο Βενιζέλο. Τον κάνετε πέρα τον κο Κουβέλη;

Κουκουλόπουλος Π: Όχι, καθόλου. Εμείς έχουμε κάνει ανοιχτή πρόσκληση σ’ όλους, αυτό το ξέρουν όλοι οι Έλληνες. Μα, κε Πορτοσάλτε να σας πω κάτι; Τα τελευταία δύο-τρία χρόνια ήταν τόσο πυκνά, άλλα κι όλοι οι Έλληνες ξέρουν αλήθειες. Εμείς και τον κο Κουβέλη και τον κο Τσίπρα τους προτείναμε να γίνουν Πρωθυπουργοί. Το θυμάστε αυτό; Εμείς δεν παίξαμε ποτέ με τη χώρα. Μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου, είπαμε να γίνει Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας προτείναμε εναλλακτικά Πρωθυπουργούς και τον κο Σαμαρά και τον κο Τσίπρα και στον κο Κουβέλη την Πρωθυπουργία. Το θυμάστε; Ακούω ένα φοβερό επιχείρημα, ότι έχουμε λέει βουλιμία για την εξουσία. Εδώ δεν ξέρω αν κλαίνε ή γελάνε. Το να λέμε ότι μ’ ένα ποσοστό συντριπτικά χαμηλό δεν παραμένουμε στην Κυβέρνηση γιατί δεν είμαστε κολλημένοι σε καμία καρέκλα, είναι ακριβώς το αντίστροφο. Ακριβώς το αντίστροφο. Κάνω λάθος; Δηλαδή ένα κόμμα που λέει εγώ ό,τι ραπίσματα κι αν δεχτώ , ποσοστά νικοτίνης να πάρω θα παραμένω γιατί θέλω τις καρέκλες , αυτό δεν είναι ο ορισμός της βουλιμίας; Γιατί λοιπόν η καθαρή εξήγηση ότι αν αποδοκιμαστούμε δεν υπάρχει Κυβέρνηση, γιατί αυτή η απλή αλήθεια ονομάζεται βουλιμική; Είναι διαστροφή της αλήθειας αυτό.

Δημοσιογράφος:  Αν δεν πάνε καλά τα ποσοστά να προκύψει άλλη Κυβέρνηση απ’ την ίδια Βουλή είναι μέσα στη σκέψη σας κε Κουκουλόπουλε;

Κουκουλόπουλος Π: Έχουμε πολύ δρόμο κε Πορτοσάλτε. Αν θέλετε να σας πω, παρότι είναι μέρες δύσκολες για να προβλέπει κανείς εγώ προσωπικά πιστεύω ότι η προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ θ’ αρχίζει να βρίσκει δικαίωση, όπως αρχίζουν και βρίσκουν δικαίωση οι θυσίες των Ελλήνων πολιτών. Εμείς έχουμε μια απόλυτα παράλληλη πορεία με τον ελληνικό λαό .

 Δημοσιογράφος:  Εάν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μαζί παρότι πολλοί μας λένε μα τι μας λέτε τώρα, ευρωεκλογές ψηφίζουμε κι όχι Εθνικές Εκλογές , αλλά αθροιζόμενα και τα δύο βγάλουν λιγότερο από το ΣΥΡΙΖΑ, τι γίνεται κε Κουκουλόπουλε; Πέφτει ή δεν πέφτει η Κυβέρνηση;

Κουκουλόπουλος Π: Εμείς δεν αθροίζουμε κανένα ποσοστό κε Πορτοσάλτε, εμείς ενδιαφερόμαστε για τον προοδευτικό χαρακτήρα της Κυβέρνησης και όχι για την Κυβέρνηση γενικά κι αόριστα, γιατί δεν είμαστε πολύ απλά βουλιμικοί με την εξουσία. Εξάλλου, αυτό που έχει σημασία να σας πω ότι φαίνεται να έχει ενοχλήσει πάρα πολύ αυτή η θέση μας πολλούς , σχεδόν όλο το πολιτικό φάσμα, γιατί όπως διαγράφεται αυτή τη στιγμή από τις δημοσκοπήσεις το πολιτικό σκηνικό υπάρχει μία αλήθεια. Υπάρχει μία τεχνητή πόλωση στο κατώφλι του 20%. Διαστρεβλώνω κάτι ;

Δημοσιογράφος:  Όχι.

Κουκουλόπουλος Π: Τα δύο κόμματα διαγκωνίζονται για το 20 – 21%. Δεν ανοίγει καμία προοπτική θετική ή αρνητική για την χώρα με το 20 και 21%. Εμείς λοιπόν λέμε να ενισχυθεί ο προοδευτικός πόλος της Κυβέρνησης , γιατί χωρίς αυτόν μεταξύ των άλλων δεν υπάρχει Κυβέρνηση . Να ενισχυθεί η σταθερότητα μαζί μ’ αυτό , γιατί η χώρα χρειάζεται σταθερότητα, γιατί μπορούμε πραγματικά τη μεγάλη στροφή που έκανε η οικονομία να την κάνουμε γρήγορα αντιληπτή από τις δυνάμεις της πραγματικής οικονομίας και από την κοινωνία. Αυτή είναι όλη η αλήθεια η δικιά μας. Οι άλλοι ας πουν τη δική τους αλήθεια κι ας μην ετεροπροσδιορίζονται από τη δική μας αλήθεια. Ευχαριστώ.

  Δημοσιογράφος:  Χάρηκα πολύ κε Κουκουλόπουλε να είσαστε καλά.