radio thess

 

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μας ακούει ο κος Κουκουλόπουλος, ο βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. από την Κοζάνη. Καλημέρα κε Κουκουλόπουλε.

Π. ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Καλημέρα κε Διαμαντόπουλε.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δεν ξέρω, πέσατε πάνω στη φασαρία στην κουβέντα. Δεν ξέρω τι θα απαντούσατε αν ήσασταν στη θέση μου.

Π. ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Όχι, ήτανε κουβέντα των ημερών νομίζω. Ο αγαπητός φίλος έθεσε το ζήτημα της επανεκκίνησης της οικονομίας, που είναι ένα ζητούμενο, το πρώτο ζητούμενο αν θέλετε των ημερών.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πότε θα επανεκκινήθει αυτή η οικονομία; Αυτό που επανακκινεί είναι συνήθως φόροι, δηλαδή τώρα ακούω για 2‰ επί του τζίρου των επιχειρήσεων για να καλύψουμε τα ελλείμματα

Π. ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτό πρέπει να σας πω είναι νόμος κε Διαμαντόπουλε. Ήδη.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Και επειδή είναι νόμος κε Κουκουλόπουλε; Δεν αλλάζουν οι νόμοι;

Π. ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Όχι δεν με καταλάβατε. Έχει νομοθετηθεί και το εναλλακτικό του πάνω στο τραπέζι είναι η μείωση κατά 30% των συντάξεων του ΤΕΒΕ, γεγονός που απέτρεψε συγκεκριμένα το ΠΑ.ΣΟ.Κ. πριν από 2 μήνες.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Για αυτό είστε αποτυχημένη κυβέρνηση. Για αυτό συμμετέχετε σε μια αποτυχημένη κυβέρνηση γιατί αδυνατείτε να αλλάξετε…..

Π. ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Μην το λέτε αυτό. Εγώ σας είπα ότι είναι ψηφισμένο με την έννοια ότι δεν είναι κανένα νέο μέτρο. Από εκεί ήθελα να ξεκινήσω.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:Επειδή το ψηφίσατε νύχτα την ώρα που δεν βλέπαμε, δε σημαίνει ότι είμαστε ευχαριστημένοι.

Π. ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν ψηφίσαμε τίποτα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: κε Κουκουλόπουλε……

Π. ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Είναι ψηφισμένο εδώ και 1,5 χρόνο για την ακρίβεια.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:Εντάξει. Πάλιωσε τώρα και έχει καταγραφεί πλέον, δεν βγαίνει, αυτό εννοείτε. Πότε θα βγάλετε κάτι, σας ρωτώ. Και απευθύνομαι σε ένα βουλευτή που στηρίζει….. Στηρίζετε αυτήν την κυβέρνηση τη σημερινή; Την στηρίζετε;

Π. ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Φυσικά τη στηρίζουμε.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τον Βενιζέλο ο οποίος είναι τόσο σκληρός με τον Σαμαρά, τον στηρίζετε;

Π. ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Γιατί μου βάζετε τέτοια ερωτήματα; Γιατί μου βάζετε εύκολα ερωτήματα; Είναι γνωστή η απάντηση.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Περιμένω να δω πότε θα αλλάξετε κάτι προς άλλη κατεύθυνση.

Π. ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Να μείνουμε λιγάκι σε αυτό που είπαμε γιατί αυτό είναι το ζητούμενο. Αυτό νομίζω πως περιμένει όλος ο κόσμος και όχι βέβαια τα παραληρήματα του κου Βορίδη. Να μείνω λίγο στο προκείμενο. Δεν είναι δυνατόν να επανεκκινήσει η οικονομία αν δεν μπουν μπροστά μια σειρά πολιτικές, οι οποίες έχουν ένα ζητούμενο και ένα προαπαιτούμενο κε Διαμαντόπουλε. Όχι νέα μέτρα. Και όχι νέα μέτρα μπορεί να ακούγεται ως μία πολιτική κουβέντα, μία διαβεβαίωση προς τον κόσμο, αλλά πίσω από αυτό κατ’ ουσίαν βρίσκεται η επιδίωξη μιας νέας συμφωνίας που θα τροποποιεί τα δημοσιονομικά δεδομένα του προγράμματος. Σας το λέω όσο γίνεται πιο απλά. Αυτοί οι στόχοι που έχουν μπει δημοσιονομικά πρέπει να αναθεωρηθούν ως προς τον χρόνο που θα τους επιτύχουμε. Έχει πετύχει η Ελλάδα φοβερά πράγματα, φοβερά και τρομερά, στην πλάτη των πολιτών πάντα, έτσι να μην το ξεχνάμε αυτό και εν πάση περιπτώσει οι εταίροι και οι δανειστές μας αυτό πρέπει να το αναγνωρίσουν. Πρέπει να μπει ένα τέλος στη διαδικασία του πειραματόζωου που έχει καταστεί η Ελλάδα. Αυτό είναι όλο. Εάν δεν κάνουν νέα συμφωνία και δεν θέλουν να βάλουν πλάτη οι δανειστές και οι εταίροι μας, τα πράγματα θα είναι πάρα πολύ δύσκολα και δύσκολα θα επανακκινήσει η οικονομία. Θα το πω πάρα πολύ απλά. Ότι για αυτό που φώναζε ο φίλος νωρίτερα αντιμετωπίζεται αν προχωρήσουμε σε αποκλιμάκωση του Φ.Π.Α., εάν κάνουμε σοβαρές ρυθμίσεις στα ασφαλιστικά ταμεία, την εφορία και τις τράπεζες. Πρέπει να σας πω ότι η ρύθμιση που κάναμε πρόσφατα για τις οφειλές των επαγγελματιών δεν έχει αποφέρει αυτά που προϋπολόγιζε το Υπουργείο Οικονομικών με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους στη Βουλή γιατί ήταν πολύ στριμωχτές. Ήταν σφιχτές οι ρυθμίσεις, δεν ήταν ρυθμίσεις που καλούσαν έναν επαγγελματία στα σοβαρά να πάει να ρυθμίσει κάποιες υποχρεώσεις του. Θέλω να σας πω ότι δεν μιλάω εν κενώ. Πέρσι κάναμε μία εξαιρετικά έξυπνη ρύθμιση με τα χρέη στο ΙΚΑ, όπου δεν πηγαίναμε να ρυθμίσουμε τις παλιές οφειλές αλλά κυρίως να παίρνουμε τα τρέχοντα και από τα παλιά να παίρνουμε κάτι που να έχει απόλυτη αντιστοιχία με τα τρέχοντα, έως 20% των τρεχόντων. Απέδωσε αυτό το μέτρο κε Διαμαντόπουλε 1,2 δισ. περισσότερα στο ΙΚΑ. Πέρσι, που είχαμε μία ύφεση που την ξέρουν όλοι, που τη ζήσαμε όλοι, την ξέρουμε όλοι. Θέλω να πω λοιπόν ότι η επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας θέλει ένα συγκεκριμένο σχεδιασμό, δεν μιλάω με άρρητα ρήματα, είναι πολύ συγκεκριμένα πράγματα, δηλαδή πρέπει να ελαφρύνουμε την πραγματική οικονομία στα τρία κισσέ που αναστενάζει. ΙΚΑ, Δημόσιο και Τράπεζες. Εκεί δεν αναστενάζει ο κάθε επιχειρηματίας;

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:Ναι αλλά αυτό το πρέπει το περιμένουμε καιρό και δεν το βλέπουμε.

Π. ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτό κε Διαμαντόπουλε είναι το κεντρικό ζήτημα, κατά την ταπεινή μου γνώμη, της προγραμματικής συμφωνίας και το επιβεβαίωσε χθες ο Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, ότι αυτή είναι η κεντρική επιδίωξή μας στην δικομματική πλέον κυβέρνηση που έχουμε εδώ και μία εβδομάδα. Να πετύχουμε μία νέα συμφωνία, να βάλουμε -αυτό που λέγαμε πριν ένα χρόνο- τώρα την επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας συνολικά, έχοντας συγκεκριμένα όπλα, επιχειρήματα –αν θέλετε- πρώτον την έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και δεύτερον κάτι που δεν είναι πολύ γνωστό στους Έλληνες πολίτες ούτε και στους Ευρωπαίους, ότι η Ελλάδα κε Διαμαντόπουλε με όλα αυτά τα φοβερά και τρομερά που γίνανε, έχει το μικρότερο διαρθρωτικό έλλειμμα στην Ευρωζώνη. Παρακάτω και από την Γερμανία, αν μπορείτε να φανταστείτε. Η προσαρμογή που έχει επιτευχθεί στα 3 χρόνια είναι τρομακτική, είναι φοβερή, είναι τεράστια. Αυτά είναι τα δύο δεδομένα που σας είπα και έχουμε βέβαια και τη ρήτρα βαθύτερης ύφεσης που έχουν υπογράψει οι εταίροι μας, δεν έχουμε υπογράψει μόνο εμείς, από τον Φλεβάρη του 2012. Έχουμε λοιπόν, τρία μεγάλα όπλα, τρία μεγάλα επιχειρήματα και πρέπει τώρα να κάνουμε επαναδιαπραγμάτευση σοβαρή. Διαφορετικά στον φίλο που τηλεφώνησε νωρίτερα δεν θα μπορέσουμε να απαντήσουμε.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αυτό το λέει το ΠΑ.ΣΟ.Κ. που συμμετέχει στην κυβέρνηση;

Π. ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Φυσικά.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:Τώρα πρέπει να κάνουμε επαναδιαπραγμάτευση;

Π. ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Φυσικά.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:Τότε κάντε την. Τι περιμένετε; Άμα δεν γίνει, τι θα γίνει; Θα φύγετε; Άμα δεν γίνει διαπραγμάτευση σε ποιο θέμα; Δηλαδή, τι αν δεν κερδίσετε θα φύγετε από την κυβέρνηση; Είναι πολύ απλά. Να ξέρω και εγώ αν θα ψηφίσω Κουκουλόπουλο στις επόμενες εκλογές ή αν θα ψηφίσω αλλού.

Π. ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Μου βάζετε ένα ερώτημα για τη μεθεπόμενη μέρα. Εγώ σας λέω πολύ καθαρά την απάντηση στην αγωνία του φίλου που μιλούσε προηγουμένως. Που εγώ είμαι μαζί του, όχι για να του χαϊδέψω τα αυτιά αλλά γιατί ο άνθρωπος έβαλε το μείζον πρόβλημα που είναι η επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας και η ανεργία. Αυτά είναι τα δύο μείζοντα προβλήματα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ : κε Κουκουλόπουλε έτσι και δεν πείτε ότι μέσα στους επόμενους τρεις μήνες εμείς θα διαπραγματευτούμε δυο-τρία πράγματα και να γίνετε συγκεκριμένοι και να τα πετύχετε, εμείς δεν σας πιστεύουμε πλέον. Πετάτε την μπάλα στην κερκίδα κάθε φορά για διαπραγμάτευση και δεν βγαίνει τίποτα.

Π.ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Όχι…όχι. Προσέξτε. Δεν θέλουμε να βάλουμε τελεσίγραφο στο εσωτερικό της χώρας.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Στο εξωτερικό να βάλετε.

Π.ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Ακριβώς. Αυτό προσπαθούμε. Δεν ερίζουμε με κάποιον στο εσωτερικό της χώρας. Εμείς στο ΠΑ.ΣΟ.Κ., σας το έχω πει και άλλη φορά, νιώθουμε μια πικρή δικαίωση αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Δηλαδή, λέγαμε πριν τις εκλογές ότι δεν υπάρχει plan B, δεν υπάρχουν ισοδύναμα μέτρα. Δικαιωθήκαμε πικρά και στα δύο. Η τραγωδία της Κύπρου έδειξε αν υπήρχε plan B που ισχυριζόταν ΣΥΡΙΖΑ και λοιποί συγγενείς. Η ιστορία του Νοεμβρίου που πήραμε μέτρα 16 δις έδειξε πόσα ισοδύναμα υπήρχαν που έλεγε ο πρωθυπουργός και ο κος Κουβέλης. Ας τα αφήσουμε αυτά. Πέρσι το καλοκαίρι που κάναμε κυβέρνηση τρικομματική λέγαμε να κάνουμε τώρα επαναδιαπραγμάτευση γιατί το πρόγραμμα δημοσιονομικά ότι είχε να δώσει το έδωσε, από εδώ και πέρα δεν βγαίνουν οι αριθμοί. Πρέπει να βγάλουμε και από τη μύγα ξίγκι, πώς να το πω πιο απλά, δεν βγαίνει αυτό το πράγμα, πρέπει να ξεκινήσει ξανά η οικονομία και να κάνουμε σοβαρά προγράμματα ανάσχεσης ανεργίας. Εν πάση περιπτώσει ο πρωθυπουργός επέλεξε πρώτα να πάρουμε τα μέτρα και μετά να κάνουμε την διαπραγμάτευση. Τώρα λοιπόν είναι η ώρα της διαπραγμάτευσης. Δεν είναι το θέμα να ερίζουμε στο εσωτερικό μεταξύ μας …

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Με ποιόν θα διαπραγματευτείτε; Εννοείται με την Τρόικα ή σε υψηλότερο επίπεδο;

Π. ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Ναι με τους πολιτικούς προϊσταμένους.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Άρα προφανώς λέτε ότι τα δύο κόμματα στην κυβέρνηση…..

Π. ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Θέλω να σας πω κάτι που σήμερα θα ακουστεί διαφορετικά κ. Διαμαντόπουλε. Πέρσι τέτοια εποχή Αύγουστο συγκεκριμένα, ένα μήνα αργότερα, είχε συναντήσει ο κ. Βενιζέλος πλαισιωμένος από τον κ. Σαχινίδη και εμένα, είχαμε συναντήσει δύο φορές την Τρόικα. Αυτό το θυμάστε φαντάζομαι από το ρεπορτάζ που με επιμέλεια κάνετε. Όταν είχε αρνηθεί ο κ. Κουβέλης να τους δει ως κυβερνητικός εταίρος εμείς τους είδαμε δύο φόρες, μια τέλη Ιουνίου και μία τέλη Αυγούστου. Θέλω λοιπόν να σας πω ότι αυτό το οποίο λέμε τώρα σας το λέω επίσημα αυτό είχε την εξής απάντηση από την Τρόικα και συγκεκριμένα από τον κ. Tomson. Έχετε δίκαιο… λέγαμε μα, πως είναι δυνατόν να υπάρχει ρήτρα βαθύτερης ύφεσης ,να πέφτει έξω και το πρόγραμμα, να μην βλέπετε πως αν ξεκινήσει η οικονομία τότε θα μπορούμε να μιλάμε και για έσοδα, διότι τα έσοδα πάσχουν στον προϋπολογισμό και ισχύει το ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος και όλα αυτά τα πράγματα. Και είχαμε την απάντηση τρεις φορές στο τραπέζι, την στερεότυπη ,έχετε δίκαιο έτσι είναι αυτά όπως τα λέτε αλλά αυτά με τους πολιτικούς μας προϊσταμένους.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Άρα οι πολιτικοί προϊστάμενοι της κυβέρνησης θα πρέπει να πάνε στους άλλους πολιτικούς προϊσταμένους

Π. ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι πολύ συγκεκριμένοι

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ας πάνε γιατί δεν πηγαίνουν

Π. ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτά είναι τα τρία πολιτικά κέντρα

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αντί λοιπόν να κατηγορείτε εμάς τους έλληνες που δεν καταλαβαίνουμε τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται αυτή η κυβέρνηση.

Π. ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν κατηγόρησα κανέναν. 
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ένα λεπτό κ. Κουκουλόπουλε καλύτερα να πείτε στον Σαμαρά και στον Βενιζέλο να βγουν έξω και να τα πουν αυτά στους πολιτικούς εταίρους μας μην τα λέτε σε εμάς .Πολλές φορές αισθάνομαι ότι κατηγορείτε τους έλληνες, εννοώ τα μέλη τις κυβέρνησης, ότι δεν καταλαβαίνουνε σε πόσο δύσκολη θέση είναι η Ελλάδα, πέστε έξω ότι είμαστε σε πάρα πολύ δύσκολη θέση γιατί τους βάζουμε συνέχεια φόρους. Είναι πολύ απλό.

Π. ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Συμφωνούμε απόλυτα .Εδώ και λίγες μέρες ο κ. Βενιζέλος είναι υπουργός εξωτερικών προφανώς θα πρέπει να έχουμε ελάχιστη υπομονή λίγες εβδομάδες για το τι ακριβώς θα πράξει.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Λίγες εβδομάδες εντάξει περιμένουμε.

Π. ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Οι υπουργοί και δεν το λέω ειρωνικά δεν έχουν ακόμα αρμοδιότητες. Αυτό δεν είναι κακό έχει μια διαδικασία να γίνει κατανομή αρμοδιοτήτων οι αναπληρωτές και οι υφυπουργοί δεν έχουν ακόμα αρμοδιότητες. Έχουν μια εβδομάδα που ορκίστηκαν.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θα ήθελα τη θέση σας για το ενδεχόμενο, αλλάζω θέμα αλλά έχει σημασία η θέση σας, καταλαβαίνετε, έχει σημασία που θα έχει έδρα το 2ο κανάλι απ΄ αυτά που προτείνει το σχέδιο Καψή…

Π. ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν το συζητάμε ότι θα είναι στη Θεσσαλονίκη…

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είστε σίγουρος γι΄ αυτό;

Π. ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Ναι βεβαίως. Είμαι σίγουρος για τη θέση μας. Νομίζω ότι επειδή η θέση μας έχει σχέση με την κοινή λογική νομίζω ότι, το είπα και προχθές στη συνάντηση που είχα στην Αθήνα με την ΕΣΗΕΜΘ και τους εργαζόμενους στην ΕΤ3, μετά τη συνάντηση που είχαν με τον κ. Καψή, το έχουμε κουβεντιάσει εσωτερικά εμείς στο ΠΑΣΟΚ και βέβαια θέλω να πω πολύ καθαρά ότι αυτό δεν έχει καμιά σχέση με το ότι ο κ. Βενιζέλος είναι από Θεσσαλονίκη και όλα τα υπόλοιπα…

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θα βγάζει ειδήσεις και από τη Θεσσαλονίκη και την περιφέρεια; Θα έχει δημοσιογραφικό, για θα τα καταπιεί…

Π. ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Φυσικά με δημοσιογραφικό. Φυσικά με δημοσιογραφικό. Το πιο πιθανό σενάριο, χωρίς να θέλω να προεξοφλήσω κάτι, είναι να έχουμε δύο κανάλια, το ένα θα είναι η ΕΤ3.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Όχι μόνο να αλλάζει τα βίσματα ένας τεχνικός αλλά με όλα τα απαραίτητα…

Π. ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Όπως είπα και στην αντιπροσωπεία προχθές θα πρέπει να ενισχυθεί και το σκέλος του προγράμματος εκείνο της ΕΤ3 που την έκανε αγαπητή σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Δηλαδή σε όλα ό,τι έχει να κάνει με τον πολιτισμό, το λόγο, τη λαογραφία…

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Και την πολιτική κ. Κουκυολόπουλε;

Π. ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Για την πολιτική δεν συζητάω, όταν έχουμε δύο κανάλια με ειδησεογραφικό…

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αν δεν έχει έδρα στη Βόρεια Ελλάδα και το ειδησεογραφικό το παίρνει απ΄ την Αθήνα, για την Κοζάνη το χωριό σας και το δικό μου το χωριό δεν πρόκειται να ακούσετε ποτέ από τους Αθηναίους. Το έχετε αντιληφθεί αυτό;

Π. ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Τώρα χτυπάτε ανοικτή πόρτα. Τα λέτε σε μένα τώρα που αντιπαλεύω το αθηνοκεντρικό κράτος από τότε που υπάρχω στα δημόσια πράγματα. Κάποιοι που νόμιζαν ότι φώναζα ως Δήμαρχος αλλά το ίδιο κάνω τώρα και ως βουλευτής…

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Γιατί ήταν τόσο αυστηρός ο κ. Βενιζέλος με τον κ. Βορίδη που είπε ότι για όλα φταίει το ΠΑΣΟΚ. Πρώτη φορά ακούω το Βενιζέλο τόσο αυστηρό. Πώς το κρίνετε εσείς;

Π. ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Μα δεν έπρεπε; Γιατί είναι προφανώς αναληθής ο χαρακτηρισμός του κ. Βορίδη και εγώ θα τον χαρακτήριζα αστείο αν δεν ήταν εν τέλει επικίνδυνος…

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αν δεν συνεργαζόσασταν στην Κυβέρνηση…

Π. ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Αν δεν ήταν επικίνδυνος ο ισχυρισμός του κ. Βορίδη. Αυτό που λέει ο κ. Βορίδης αν κανείς το δεχόταν, ότι δηλαδή η καταστροφική πολιτική της δεκαετίας του ΄80 ευθύνεται για όλα, για φανταστείτε, δηλαδή 25 χρόνια μετά η πολιτική τάξη της χώρας στάθηκε ανίκανη να τα συμμαζέψει;

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Να πείτε και εσείς για όλα φταίει ο Καραμανλής από το 2004 μέχρι το 2009 που δανειζόταν 40 δις κάθε χρόνο και ήταν ευτυχισμένος…

Π. ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Εμείς…

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δεν ακούω το Βενιζέλο να είναι τόσο σκληρός. Σαν να φοβάται μήπως χαλάσει η συνεργασία…

Π. ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Και ο κ. Βενιζέλος πιστεύει ότι ήταν καταστροφική η πενταετία Καραμανλή αλλά δεν το λέει κάθε μέρα γιατί υπάρχει υπέρτερος λόγος που είναι …

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:: Συμφωνώ μαζί σας ότι είναι αποπροσανατολισμός και είναι ένα κόλπο για να ανοίξει το δεξιό, ακροδεξιό ακροατήριο της ΝΔ…

Π. ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Αν όμως ακολουθούσαμε και εμείς την ίδια μέθοδο Κυβέρνηση δεν θα υπήρχε…

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:: Ευτυχώς που είναι και ο Βενιζέλος και κρατάει την Κυβέρνηση δηλαδή…

Π. ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Είναι εγγυητής της πολιτικής σταθερότητας το ΠΑΣΟΚ. Τώρα πια το καταλαβαίνουν όλοι.