Στον ΕΛΓΑ βρέθηκε αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ  την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016 αποτελούμενη απο το γραμματέα της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κοζανης Παντελή Αποστολιδη,το μέλος της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ Παρι Κουκουλοπουλο και στελέχη της Ομαδας Αγροτικού.
 
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον προϊστάμενο του υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Δυτικής Μακεδονίας κ Γιώργο Βρόντζο και γεωπόνους-στελέχη του Οργανισμού η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ ενημερώθηκε αναλυτικά για τα προβλήματα που συσσωρεύονται στους αγρότες της περιοχής απο την παρατεινόμενη αδυναμία πραγματοποίησης αυτοψιών σε αγροζημιές απο την αρχή του έτους.
 
Συνολικά στη Δυτική Μακεδονία εκκρεμούν αυτοψίες σε 1774 δηλώσεις αγροζημιών
Γρεβενά   251
Καστοριά  556
Κοζάνη     583 
Φλώρινα   384
ΣΥΝΟΛΟ 1774
 
Η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ ενημέρωσε τα στελέχη του ΕΛΓΑ για την πρόταση του ΠΑΣΟΚ που κατατέθηκε και με τη μορφή τροπολογίας και επιλύει το πρόβλημα χωρίς την παραμικρή επιβάρυνση του προυπολογισμού.
 
Κοινή τέλος υπηρξε η διαπίστωση οτι η "λύση" που έδωσε πρόσφατα η Κυβέρνηση απλά διαιωνίζει το πρόβλημα και την ταλαιπωρία των παραγωγών.
 
Το ΠΑΣΟΚ στέκεται οπως πάντα διπλα στην αγροτιά μας και νιώθει τον αγώνα, την αγωνία,αλλα και την οργή της από τα εξοντωτικά φορολογικά και ασφαλιστικά μέτρα της Κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και θα παλέψει με συνέπεια μαζί με τους αγρότες για να μην περάσει η διάλυση του παραγωγικού ιστού της χώρας που ακάθεκτη προωθεί η Κυβέρνηση του ψεύδους και της απάτης,για να ανθίσει ζωή στην ύπαιθρο.
 
Οι αγρότες μας δεν είναι πολιτες β' κατηγορίας,όπως τους συμπεριφέρεται η Κυβέρνηση,αλλα μεγάλη ελπίδα για την παραγωγική μας ανασυγκρότηση.
 
Ερώτηση για το ζήτημα του ΕΛΓΑ κατατέθηκε και στη Βουλή απο τη Δημοκρατική Συμπαράταξη(ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ). Πατήστε εδώ για να την δείτε.