ΠΑΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Μέλος Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου Κινήματος Αλλαγής

Newsletters

Γράψτε το email σας και πατήστε το πλήκτρο subscribe για να εγγραφείτε στα newsletters
Τηρείται ο "GDPR", ο νέος κανονισμός Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (EE 2016/679).
Please wait

Σελίδα στο Facebook

Twitter

radio spech

 
 

Σύνδεσμοι

parliament logo  pasok logo  facebook logo twitter logo

Εκλογές 2015

ΠΑΣΟΚ. Κρατάμε ψηλά την ευθύνη.

ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΠΑΡΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ 

      1.  Στη Συνταγματική Αναθεώρηση η Τοπική Αυτοδιοίκηση ήρθε στο επίκεντρο του πολιτικού διαλόγου.

Ήταν μια μεγάλη νίκη αποτέλεσμα και καρπός μιας πολύχρονης προσπάθειας όλων αιρετών με την ΚΕΔΚΕ επικεφαλής.

Το μεγαλύτερο πολιτικό διακύβευμα της  χώρας είναι το ξεπέρασμα του συγκεντρωτισμού και η δημιουργία σύγχρονου κράτους κατά το ευρωπαϊκό πρότυπο. Απαιτούνται ρήξεις και τομές. Μεγάλοι και ισχυροί Δήμοι, ικανοί να αποτελέσουν αυτόνομες και αυτοτελείς διοικητικές και προγραμματικές μονάδεςΠεριφερειακή αυτοδιοίκηση, με αιρετό περιφερειάρχη Μητροπολιτική διακυβέρνηση δεύτερου βαθμού σε Αθήνα Θεσσαλονίκη, με βασική αποστολή την ποιότητα ζωής και την ανταγωνιστικότητα Φορολογική αποκέντρωση με στόχο την πραγματική αυτοδιοίκηση αλλά και την κοινωνία της ευθύνης Σύγχρονο επιτελικό κράτος, ικανό να εγγυηθεί το μέλλον της χώρας στις συνθήκες της παγκοσμιοποίησηςΈλεγχος - διαφάνεια παντούΣυμμετοχή του πολίτη στις αποφάσεις που τον αφορούν. 

    2.  Έγιναν πάρα πολλά. Υπάρχει μάλιστα η σπάνια επίδοση, κάθε τετραετία το ποσοστό και οι ψήφοι του συνδυασμού μας να αυξάνονται. Αυτό τα λέει όλα. Σε ό,τι αφορά το έργο μας, θα επικεντρωθώ σε δύο τομείς:

Ι. Αξιοποιήσαμε πλήρως το 2ο και 3ο ΚΠΣ και το 1ο και 2ο  Ταμείο Συνοχής. Έτσι η Κοζάνη σήμερα δεν έχει να ζηλέψει στο επίπεδο των υποδομών καμιά ευρωπαϊκή πόλη. Ύδρευση, αποχέτευση, τηλεθέρμανση και διαχείριση απορριμμάτων είναι συγκρίσιμες με ευρωπαϊκές και με ελάχιστες ελληνικές πόλεις.

ΙΙ. Ήταν απ΄ την αρχή μέριμνα μας και με διάφορες πρωτοβουλίες, δράσεις και προγράμματα η Κοζάνη σήμερα είναι όντως μια κοινωνία συνοχής και αλληλεγγύης που αποτελεί θεμελιώδη παράμετρο για μια αναπτυσσόμενη αλλά και δίκαιη κοινωνία.

Οι στόχοι της επόμενης τετραετίας έχουν αποτυπωθεί με σαφήνεια στο νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, το μοναδικό αναπτυξιακό εργαλείο που διαθέτει η ελληνική Τ.Α. και είναι: Ανάδειξη της Κοζάνης σε περιφερειακό πόλο καινοτομίας, με έμφαση στην κοινωνία της γνώσης και την ενέργεια.Αξιοποίηση της γεωγραφικής μας θέσης σε συνδυασμό με την επιχειρηματικότητα. Διατήρηση, ανάδειξη και αξιοποίηση του ιστορικού και πολιτισμικού αποθέματος που διαθέτει η πόλη και η περιοχή.Ποιότητα ζωής. Ανθρώπινη πόλη- βιώσιμοι οικισμοί. Κοινωνία συνοχής και αλληλεγγύης- ισχυρή κοινωνία. 

     3.  Η ρύπανση έχει δύο σκέλη.

Την αστική και τη βιομηχανική.

Για τη δεύτερη, οι αγώνες της περιοχής μας είχαν αποτέλεσμα.

Η ρύπανση απ΄ τα εργοστάσια της ΔΕΗ έχει περιοριστεί δραστικά με την τοποθέτηση σύγχρονων φίλτρων. Και θα περιοριστεί ακόμα περισσότερο καθώς συνεχίζεται η τοποθέτηση σύγχρονων φίλτρων. Η προσπάθεια όμως και η κοινωνική πίεση απ΄ την πλευρά μας θα συνεχιστεί γιατί το περιβάλλον είναι βασικός συντελεστής ανάπτυξης. Στην αστική ρύπανση, η Κοζάνη έλυσε οριστικά το πρόβλημα του CO2 απ΄ τις κεντρικές θερμάνσεις με την τηλεθέρμανση. Ταλανίζεται όμως, όπως όλες οι ελληνικές πόλεις με τη ρύπανση λόγω της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων. Το κυκλοφοριακό και η στάθμευση αποτέλεσαν αντικείμενο ειδικών μελετών και τη νέα τετραετία θα αξιοποιήσουμε το θεσμό των τοπικών δημοψηφισμάτων για να προχωρήσουμε σε ακόμα πιο ριζοσπαστικά μέτρα.