ΠΑΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Μέλος Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου Κινήματος Αλλαγής

Newsletters

Γράψτε το email σας και πατήστε το πλήκτρο subscribe για να εγγραφείτε στα newsletters
Τηρείται ο "GDPR", ο νέος κανονισμός Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (EE 2016/679).
Please wait

Σελίδα στο Facebook

Twitter

radio spech

 
 

Σύνδεσμοι

parliament logo  pasok logo  facebook logo twitter logo

Εκλογές 2015

ΠΑΣΟΚ. Κρατάμε ψηλά την ευθύνη.

Οι απαντήσεις του Προέδρου της ΚΕΔΚΕ

ΠΑΡΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ 

       1. Το ΠΑΣΟΚ είναι ένας ζωντανός πολιτικός οργανισμός που δίνει καθημερινά μάχες μαζί με την κοινωνία και τους πολίτες και είναι δύσκολο να κυριαρχεί η εσωστρέφεια. Από την άλλη, δε λειτουργούμε σε «κλειστό σωλήνα» αλλά στο συγκεκριμένο πολιτικό περιβάλλον, αναπόσπαστο στοιχείο του οποίου είναι ο διευρυνόμενος ρόλος των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Δεν πρόκειται να ανακοπούν στο ορατό μέλλον οι ανάγκες για προσωπικές τοποθετήσεις στελεχών, ούτε και η προσπάθεια των μ.μ.ε. να διογκώνουν τη σημασία αυτών των προσεγγίσεων. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε μ΄ αυτά. Κατά τα άλλα, η Κυβέρνηση είπε ότι θα ανοίξει το ασφαλιστικό. Εδώ είμαστε για να δούμε την ουσία πέρα απ΄ τις εντυπώσεις. Εκεί θα κριθούμε όλοι.

   2. Δύο καθαρές απαντήσεις. Υπάρχουν νοσηρά φαινόμενα στο πολιτικό σύστημα της χώρας, άρα και στο ΠΑΣΟΚ και στην Κυβέρνηση, που σε καμιά περίπτωση δεν αποτελούν τον κανόνα. Προσωπικά δε θα απέδιδα αυτούς τους χαρακτηρισμούς σε κανένα πολιτικό στέλεχος. Είναι θέμα αντίληψης. Από την άλλη, υπερασπίζομαι το δικαίωμα οποιουδήποτε να εκφράζεται όπως εκείνος πιστεύει.

    3. Δεν με απασχολεί το ζήτημα. Η Θεσσαλονίκη έχει ανάγκη από Δήμαρχο που θα πιστέψει στις τεράστιες δυνατότητες της. Χωρίς άλλοθι ή δεκανίκι το «αθηναϊκό κράτος».

    4. Το «ταμείο» θα γίνει τον Οκτώβριο. Πιστεύω πάντως ότι στους Δήμους που έγιναν προκριματικές τα αποτελέσματα για το ΠΑΣΟΚ θα είναι καλύτερα απ΄ τη μέση πανελλαδική του επίδοση.

    5. Είναι βασικός κανόνας στο πολιτικό παιχνίδι και δεν θ΄ αλλάξει. Ωστόσο η κάθε τοπική κοινωνία καλείται να αναδείξει τους ικανότερους και αξιότερους άρχοντες για να την υπηρετήσουν.

    6. Εκλογή Δημάρχων και Νομαρχών ικανών να σηκώσουν το βάρος της μεγάλης μεταρρύθμισης στο κράτος, που έχει ανάγκη η χώρα.Το 42% αποδυναμώνει αντικειμενικά το θεσμό αφού μειώνει τη βάση δημοκρατικής νομιμοποίησης του. Εκείνο που θέλω να τονίσω είναι ότι αποτελεί πανευρωπαϊκή πρωτοτυπία η εκλογή Δημάρχων μειοψηφίας!

     7. Υπάρχουν τρεις κατηγορίες αιτημάτων και τρεις αντίστοιχες εικόνες της κυβερνητικής πολιτικής.

 o        Εκκρεμότητες, τρέχοντα προβλήματα. Στον τομέα αυτό η Κυβέρνηση όντως συνεργάστηκε πολύ καλά μαζί μας.

 o        Οικονομικό. Στο σοβαρότερο πρόβλημα της αυτοδιοίκησης οι λύσεις που δόθηκαν είναι προσωρινές και μακριά απ΄ τις προεκλογικές δεσμεύσεις. Η κυβέρνηση βασικά «αγοράζει χρόνο», μεταθέτοντας στο μέλλον τις απαντήσεις.

o        Θεσμικά. Η απόκλιση κυβέρνησης- αυτοδιοίκησης είναι τεράστια. Το όραμα μας είναι ένα σύγχρονο κράτος με απλές και καθαρές δομές. Το όραμα της Κυβέρνησης, όπως αποτυπώνεται και στο πρόγραμμα της, είναι η διευθέτηση ζητημάτων του υφιστάμενου συγκεντρωτικού κράτους.