ΠΑΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Μέλος Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου Κινήματος Αλλαγής

Newsletters

Γράψτε το email σας και πατήστε το πλήκτρο subscribe για να εγγραφείτε στα newsletters
Τηρείται ο "GDPR", ο νέος κανονισμός Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (EE 2016/679).
Please wait

Σελίδα στο Facebook

Twitter

radio spech

 
 

Σύνδεσμοι

parliament logo  pasok logo  facebook logo twitter logo

Εκλογές 2015

ΠΑΣΟΚ. Κρατάμε ψηλά την ευθύνη.

  1. Δεν μπορώ παρά να είμαι ικανοποιημένος από τη μέχρι σήμερα απόδοση του ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ και ο λόγος είναι πολύ απλός.

Ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ σηματοδότησε τη ριζική αναβάθμιση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κάθε αναβάθμιση και ενδυνάμωση του θεσμού βοηθά αντικειμενικά την αποκέντρωση της εξουσίας.

Έχοντας την τύχη και την τιμή να είμαι ο πρώτος αιρετός Πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ με την καποδιστριακή δομή της, μπορώ να τονίσω κατηγορηματικά ότι η τεράστια αλλαγή που επέφερε στην Αυτοδιοίκηση ο νόμος 2539 θα γίνει αντιληπτή τα επόμενα χρόνια απ΄ όλους τους πολίτες και θα έχει πολύ μεγαλύτερη έκταση απ΄ αυτή που σήμερα φανταζόμαστε.

Δεν είναι η ώρα για απολογισμό του ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ, ωστόσο θέλω να επισημάνω τρεις παραμέτρους όπως τις βίωσα γυρνώντας σ΄ όλη την Ελλάδα επί τρία χρόνια.

Α. Το σοβαρότερο πρόβλημα του ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ, που θέλει καιρό για να ξεπεραστεί, αφορά την απόκτηση κοινής συνείδησης, της συνείδησης του Δημότη ενιαίου Δήμου. Αυτού του είδους οι αλλαγές, οι αλλαγές στη συνείδηση μας, επέρχονται σ΄ ένα βάθος χρόνου και φυσικά δεν μπορούν να προωθηθούν με διοικητικά ή άλλου είδους μέτρα. Όσο όμως θα επιλύεται το πρόβλημα τόσο περισσότερο θα αναδεικνύονται τα οφέλη του ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.

Β. Η ελληνική περιφέρεια και ιδιαίτερα τα πιο απόμακρα της σημεία έχουν δυναμικούς πόλους που μπορούν να σηματοδοτήσουν το αναπτυξιακό μέλλον των περιοχών αυτών.

Γ. Το σημαντικότερο όμως απ΄ όλα, απ΄ το οποίο πηγάζει και η αισιοδοξία μου, είναι πως ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ επέφερε μια ριζική τομή αναβαθμίζοντας το πολιτικό προσωπικό που στελεχώνει την Τ. Α. Δε νομίζω ότι στην πρόσφατη πολιτική ιστορία του τόπου υπάρχει ανάλογο παράδειγμα με τέτοια ανατροπή δεδομένων σε ό,τι αφορά το ανθρώπινο δυναμικό. Και βέβαια, ό,τι σχετίζεται με το ανθρώπινο δυναμικό έχει μια ξεχωριστή αξία αφού ο θεσμός της Τ. Α. είναι ένας θεσμός που έχει στο επίκεντρο του τον άνθρωπο και στηρίζεται κυρίως στη δική του προσπάθεια.