ΠΑΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Μέλος Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου Κινήματος Αλλαγής

Newsletters

Γράψτε το email σας και πατήστε το πλήκτρο subscribe για να εγγραφείτε στα newsletters
Τηρείται ο "GDPR", ο νέος κανονισμός Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (EE 2016/679).
Please wait

Σελίδα στο Facebook

Twitter

radio spech

 
 

Σύνδεσμοι

parliament logo  pasok logo  facebook logo twitter logo

Εκλογές 2015

ΠΑΣΟΚ. Κρατάμε ψηλά την ευθύνη.

Από: Γραφείο Προέδρου ΚΕΔΚΕ Πάρι Κουκουλόπουλου

      Προς: κ. Μάρω Καπετάνη 

 1)    Ο απολογισμός είναι θετικός χωρίς καμιά αμφιβολία.

Η στελέχωση των Δήμων, η θέσπιση του ελαχίστου κόστους λειτουργίας, η δημιουργία οργανισμών για εκτέλεση έργων αλλά, κυρίως, τα έργα που διεκδικούν φορείς σε τόπους που ούτε το φανταζόταν νωρίτερα κάτι τέτοια, θεωρώ πως είναι τα ελάχιστα στοιχεία τα οποία συνθέτουν τον ολότελα θετικό απολογισμό μολονότι είμαστε ακόμα στην αρχή. Σε ό,τι αφορά τους πολίτες νομίζω δεν μπορούμε να δώσουμε εύκολα την ίδια απάντηση δεδομένου ότι η αλλαγή αυτή στο θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν έφτασε στους πολίτες τόσο γρήγορα με την έννοια ότι ο πολίτης ενδιαφέρεται για την καθημερινότητα του, η οποία αν δεν προηγηθούν κάποια αναγκαία βήματα οργανωτικά, στελέχωσης, προετοιμασίας και εκτέλεσης έργων και ανάπτυξης δραστηριοτήτων δεν είναι δυνατόν κάτι τέτοιο να γίνει αντιληπτό.

2)    Η άρση των ανισοτήτων μεταξύ κέντρου περιφέρειας είναι διαδικασία αναγκαία για τη χώρα. Είναι ένα στοιχείο που θα χαρακτηρίσει τη γρήγορη ή όχι σύγκλιση μας με την Ευρώπη και θα είναι μια διαδικασία αναγκαστικά μακροχρόνια. Κλειδί σ΄ όλη αυτή τη διαδικασία δεν μπορεί παρά ν΄ αποτελέσουν οι πολίτες που με την αντίστοιχη πίεση τους στους πολιτικούς φορείς που έχουν κάθε φορά την ευθύνη της διακυβέρνησης του τόπου θα οδηγήσουν στην υιοθέτηση πραγματικών στόχων άρσης των ανισοτήτων. Το κλειδί για την αλλαγή ρότας είναι η ανακατανομή των πόρων και όχι τα ευχολόγια. Η ανακατανομή των πόρων απαιτεί πολιτική βούληση και πολιτική βούληση για να υπάρξει απαιτεί πίεση και κοινωνικό κλίμα. Αυτό ακριβώς προσπαθούμε να διαμορφώσουμε απ΄  την πλευρά της ΚΕΔΚΕ.

3)    Η αποκέντρωση της φορολογικής εξουσίας νομίζω πως αποτελεί μονόδρομο αν θέλουμε ν΄ αποκτήσει η χώρα Ευρωπαϊκή Αυτοδιοίκηση. Τα προβλήματα σίγουρα είναι πολλά και αποτυπώνονται στα ερωτήματα που θέτετε. Σημασία ωστόσο έχει να το υιοθετήσουμε γιατί αν γίνει δεκτή η προωθημένη πρόταση της ΚΕΔΚΕ που, πολύ απλά, λέει πως όποιος δεν εισπράττει δεν μπορεί να υλοποιήσει και έργο, οι τοπικές κοινωνίες με τις τοπικές τους ηγεσίες πιστεύω ότι θα βρουν γρήγορα την ισορροπία ανάμεσα στο κόστος και στην ανάγκη των έργων. Το ζήτημα για μένα είναι να τολμήσουν ως χώρα καθώς αποτελεί πεποίθηση μου πως οι αιρετοί, άλλοι νωρίτερα και άλλοι αργότερα, θα τολμήσουν οπωσδήποτε.

 4)    Το συνέδριο μας πιστεύω πως έρχεται ακριβώς την κατάλληλη ώρα ακριβώς επειδή η Αυτοδιοίκηση περνάει σε μια νέα φάση απ΄ αυτή των υποδομών σ΄ αυτή της ποιότητας. Η ποιότητα συνίσταται από ζητήματα αισθητικής, ελεύθερων χώρων, ελεύθερου χρόνου και φυσικά ο πολιτισμός σ΄ αυτή τη διαδικασία κατέχει την κυρίαρχη θέση. Όπως άλλαξε η εικόνα των ελληνικών πόλεων και των θαλασσών με την ενεργοποίηση της ελληνικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης επί 20ετία έτσι είμαστε σίγουροι πως θ΄ αλλάξει και η σημερινή εικόνα πολλών πόλεων μας που πολλές φορές είναι δυστυχώς ζοφερή.

 5)    Εμείς θα αναλάβουμε πρωτοβουλία για να διεξαχθεί ο προεκλογικός αγώνας μέσα σε συγκεκριμένα πολιτικά πλαίσια σ΄ όλη την Ελλάδα. Δεν θ΄ αναλάβουμε πρωτοβουλία για να επεκτείνουμε κάποια συμφωνία που δεν ξέρουμε καν αν υπάρχει. Η πρωτοβουλία αυτή επιβάλλεται να υπάρξει καθώς ως Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων και ανεξαρτήτως παραταξιακών προτιμήσεων είναι γεγονός πως  έχουμε χρέος να φροντίσουμε έτσι ώστε τα προβλήματα κάθε τόπου αλλά και τα γενικότερα προβλήματα που απασχολούν το σύνολο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της χώρας μας να βρεθούν στο επίκεντρο της εκλογικής αναμέτρησης, έτσι ώστε με βάση τις θέσεις που θα καταθέσουν οι υποψήφιοι γύρω απ΄ αυτά αναλόγως να κριθούν και από τους εκλογείς.