ΠΑΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Μέλος Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου Κινήματος Αλλαγής

Newsletters

Γράψτε το email σας και πατήστε το πλήκτρο subscribe για να εγγραφείτε στα newsletters
Τηρείται ο "GDPR", ο νέος κανονισμός Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (EE 2016/679).
Please wait

Σελίδα στο Facebook

Twitter

radio spech

 
 

Σύνδεσμοι

parliament logo  pasok logo  facebook logo twitter logo

Εκλογές 2015

ΠΑΣΟΚ. Κρατάμε ψηλά την ευθύνη.

Προς: κ. Γιάννα Μπαλή

Οι απαντήσεις του προέδρου της ΚΕΔΚΕ

Πάρι Κουκουλόπουλου-Δημάρχου Κοζάνης 

 

 • Εξαρτάται από το τι γυαλιά φοράς. Με τα γυαλιά του λαϊκισμού η Αθήνα να είναι παρούσα παντού. Με τα γυαλιά της αφελείας να είναι εντελώς απούσα. Σ΄ ένα κράτος που χαρακτηρίζεται από υπερσυγκεντρωτική δομή,  η πρωτεύουσα του, η Αθήνα, μοιάζει να είναι το άπαν . Όσοι λοιπόν θέλουν ν΄ ανεβάσουν τους τόνους ή να καλύψουν αδυναμίες αποδίδοντας όλα τα κακά στο αθηνοκεντρικό κράτος, γυαλιά λαϊκισμού, καθώς την αφορίζουν την έχουν διαρκώς παρούσα. Όσοι πάλι νομίζουν ότι έχει προχωρήσει τόσο πολύ η αυτοτέλεια της Αυτοδιοίκησης και ότι δεν έχουν καμιά ανάγκη και εξάρτηση απ΄ το κεντρικό κράτος, γυαλιά αφελείας, την καθιστούν εντελώς απούσα. Η αλήθεια είναι προφανές ότι βρίσκεται κάπου στη μέση.
 • Κατ΄ αρχήν και θέλω να είμαι απόλυτα ειλικρινής δε γνωρίζω αν διαθέτουν τα δύο μεγάλα κόμματα ποσά για συγκεκριμένους υποψηφίους, πολύ δε περισσότερο το ύψος τους. Αν εννοείτε πάντως τις δαπάνες που υπερβαίνουν κάθε όριο και λογική και προκαλούν δικαιολογημένα ερωτήματα έως και αγανάκτηση στους πολίτες σαφώς και με προβληματίζουν έντονα γι΄ αυτό και συμφωνήσαμε με τον Υπουργό Εσωτερικών και τον Πρόεδρο της ΕΝΑΕ καθώς υπογράφαμε τον κώδικα δεοντολογίας διεξαγωγής των εκλογών ότι πρέπει να μπει φρένο, για να μην  πω μαχαίρι, σ΄ αυτή την κατάσταση με συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία. Μια πρωτοβουλία που λογικά δεν μπορεί παρά να εξελιχθεί μετά τις εκλογές. Τώρα όμως και όχι ξανά την παραμονή των επόμενων εκλογών.
 • Είναι πολιτικές εκλογές με τα γράμματα κεφαλαία. Πολύ απλά οι πολίτες επιλέγουν τους καλύτερους για τη διακυβέρνηση του τόπου τους. Σαφώς δεν είναι κομματικές εκλογές και οι πολίτες έχουν αποδείξει επανειλημμένα ότι δε συγχέουν καθόλου τις εκλογές για την εθνική Κυβέρνηση μ΄ αυτές για την τοπική.
 • Δεν υπάρχει κανόνας. Η εμπειρία της διεξαγωγής κοινών εκλογών Α΄ και Β΄ βαθμού 2 φορές είναι αποκαλυπτική. Πολλοί συνδυασμοί προσπάθησαν να λειτουργήσουν ως συγκοινωνούντα δοχεία, όπως επίσης είχαμε και πάμπολλες περιπτώσεις ¨ετερόκλητων συνεργασιών¨. Το αποτέλεσμα δεν ήταν ευθύγραμμο γιατί πολύ απλά οι πολίτες ξέρουν να κρίνουν. 
 • Συνήθως κάνω λιτούς προεκλογικούς αγώνες και ξοδεύω μικρά ποσά. Για τις εκλογές αυτές θα μπορώ να σας μιλήσω μετά την ολοκλήρωση της προεκλογικής περιόδου καθώς μάλιστα έχω δεσμευτεί πως θα δημοσιοποιήσω τα έξοδα που θα κάνω. Πάντως απ΄ το ποσό που συνήθως ξοδεύω, ένα μόνο μικρό μέρος χρησιμοποιείτε για την επικοινωνιακή προβολή και το μεγαλύτερο μέρος αφορά άλλες δαπάνες όπως είναι η ενοικίαση εκλογικού κέντρου, μικροφωνικών εγκαταστάσεων κ.α. Υπολογίζω ότι  αυτή τη φορά η δαπάνη θα κινηθεί γύρω στα 10 με 12 εκατομμύρια.
 • Δε νομίζω ότι υπάρχει διάκριση μικρών και μεγάλων πόλεων. Η επιστημονική έρευνα που διεξήχθη απ΄ την ΚΕΔΚΕ πρόσφατα έδειξε ότι οι δύο στους τρεις πολίτες, το 67% δηλαδή, το χρίσμα το ιεραρχούν στη δεύτερη πεντάδα των κριτηρίων με τα οποία επιλέγουν έναν υποψήφιο. Οπωσδήποτε όμως σε μια πολύ μικρή κοινωνία το χρίσμα δε μετράει.
 • Δε ζήτησα ποτέ ψήφο με υποσχέσεις. Ζητάω πάντα με προγραμματικές δεσμεύσεις.
 • Στην κλίμακα της καθημερινότητας, επειδή η Κοζάνη έπεσε στη δεκαετία του 1960 θύμα της αντιπαροχής και της μη επέκτασης της, έχει σοβαρό πρόβλημα ελεύθερων χώρων, πρασίνου και κυκλοφορίας- στάθμευσης. Βγαίνοντας όμως από την καθημερινότητα η μεγάλη πρόκληση που αντιμετωπίζει η πόλη, ο Νομός μας αλλά και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, είναι η αλλαγή του αναπτυξιακού προφίλ μιας και βρισκόμαστε σε μια περιοχή που η ΕΓΝΑΤΙΑ και το άνοιγμα των συνόρων έχουν αλλάξει ολότελα τα δεδομένα.
 • Εγώ δυσκολεύομαι να τα ξεχωρίσω αλλά οι συμπολίτες μου ψηφίζουν Τηλεθέρμανση. Δεν έχουν κι άδικο αφού χωρίς την παραμικρή διάθεση υπερβολής οι επιδόσεις μας ως πόλης και ως κοινωνίας αποτελούν πανευρωπαϊκό ρεκόρ.
 • Πολύ καλύτερη απ΄ ό,τι πριν 4 χρόνια. Η στελέχωση με επιστήμονες και ο πρωταγωνιστικός ρόλος στο Γ΄ ΚΠΣ αποτελούν σοβαρές κατακτήσεις που σαφέστατα υπερισχύουν των όποιων προβλημάτων. 
 • Απάντησα και μάλιστα άμεσα. Σε καμιά περίπτωση δεν δέχομαι αυτό το γενικευμένο αφορισμό και χαίρομαι ιδιαίτερα που ο πρωθυπουργός επανήλθε με νεώτερη δήλωση του, η οποία αποκατέστησε ως ένα βαθμό την πραγματικότητα. Υπάρχουν σοβαρά, συγκεκριμένα αλλά μεμονωμένα ζητήματα διαφθοράς τα οποία όμως σε καμιά περίπτωση δεν επιτρέπουν σε κανένα μας να γενικεύουν αυτά τα προβλήματα.
 • Είναι αποτέλεσμα της εξέλιξης του θεσμού και των αρμοδιοτήτων του , αλλά κυρίως του ρόλου που παίζει στην ανάπτυξη.
 • Πιο συγκεκριμένη ναι, μεγαλύτερη όχι. Είναι μία εσφαλμένη εντύπωση που σχετίζεται με το ότι σε τοπικό επίπεδο προφανώς και η εξουσία του Δημάρχου και του Νομάρχη είναι και πρέπει να είναι πιο διακριτή απ΄ αυτή του Βουλευτή. Η εξουσία όμως του Βουλευτή δεν εξαντλείται στο τοπικό επίπεδο αλλά το κύριο πεδίο δράσης του έχει να κάνει με το κεντρικό πολιτικό σύστημα, τη λειτουργία των θεσμών, τη νομοθετική και εκτελεστική εξουσία κ.τ.λ.
 • Η υλοποίηση φυσικά πρώτα απ΄ όλα των προγραμματικών δεσμεύσεων στο Δήμο, η συμμετοχή στην προσπάθεια για τη σύγκλιση της Ελληνικής Αυτοδιοίκησης με την Ευρωπαϊκή πραγματικότητα και η Διαβαλκανική συνεργασία.
 • Για το συλλογικό όραμα που δώσαμε στην πόλη και για τον πολιτικό μας πολιτισμό. Δεν αναφέρομαι σε μένα προσωπικά αλλά σε μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων που χρόνια τώρα δίνουμε όλοι μαζί τον αγώνα.
 • Πάλι για την Αυτοδιοίκηση.                                 
                                

Οι στόχοι της νέας τετραετίας

Για τη νέα τετραετία ανεβάζουμε τον πήχη ψηλότερα.Μ΄ ένα Δήμο πρότυπο και σύγχρονοΈνα Δήμο του 21ου αιώναΈνα Δήμο που προχωράει
 • Στην ταχύτατη υλοποίηση των υποδομών για την όσο το δυνατόν γρηγορότερη λειτουργία περισσότερων σχολών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας
 • Στην ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας με την αφύπνιση του γίγαντα της ιδιωτικής πρωτοβουλίας
 • Στη συνέχιση των ανοιγμάτων στη Νοτιοδυτική Βαλκανική
 • Στο άνοιγμα νέων προοπτικών με άξονα τη σύγχρονη τεχνολογία και την κοινωνία της πληροφορίας
 • Στην ανάπτυξη του τουρισμού σε επίπεδο Δυτικής Μακεδονίας
 Το νέο μας Όραμα βασίζεται:
 •  
  • Στο σχέδιο που έχουμε
  • Στους πόρους που εξασφαλίζουμε
  • Στους ανθρώπους αυτού του τόπου

Όλοι μαζί

Ø      Αλλάζουμε το αναπτυξιακό προφίλ του Δήμου και της ευρύτερης περιοχής

Ø      Ολοκληρώνουμε και δημιουργούμε σύγχρονες υποδομές

Ø      Διασφαλίζουμε μια κοινωνία συνοχής και αλληλεγγύης

Ø      Κτίζουμε ένα Δήμο ανταγωνιστικό

Ø      Δημιουργία μια σύγχρονη κοινωνία πολιτών με το βλέμμα στραμμένο στον 21ο αιώνα.