ΠΑΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Μέλος Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου Κινήματος Αλλαγής

Newsletters

Γράψτε το email σας και πατήστε το πλήκτρο subscribe για να εγγραφείτε στα newsletters
Τηρείται ο "GDPR", ο νέος κανονισμός Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (EE 2016/679).
Please wait

Σελίδα στο Facebook

Twitter

radio spech

 
 

Σύνδεσμοι

parliament logo  pasok logo  facebook logo twitter logo

Εκλογές 2015

ΠΑΣΟΚ. Κρατάμε ψηλά την ευθύνη.

Συνεντεύξεις (εφημερίδες - περιοδικά) ως βουλευτής

Συνέντευξη στον δημοσιογράφο Φίλιππο Δεργιαδέ.

 

-Κύριε υπουργέ το ΠΑΣΟΚ και η κυβέρνηση υποστηρίζετε ότι βγαίνουμε από το μνημόνιο. Όμως ο κόσμος φαίνεται να μη πείθεται ότι θα αλλάξει η κατάσταση και αυτό δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις. Οι εκλογές δεν θα ήταν μία λύση ακόμα και για την διαπραγμάτευση;     

Οι πολίτες βιώνουν μια κατάσταση όχι απλά δύσκολη αλλά πρωτοφανή και δικαιολογημένα είναι δύσπιστοι. Την ίδια στιγμή όλοι ξέρουν ότι στην Ελλάδα του 29 ούτε μπορούμε ούτε πρέπει να γυρίσουμε.
Το τρομακτικό δίδυμο έλλειμμα, δημοσιονομικό και ισοζυγίου εισαγωγών – εξαγωγών που παρέδωσε η Κυβέρνηση Καραμανλή είναι η κρίση που έφερε τα μνημόνια και όχι το αντίστροφο. Αυτά είναι γνωστά, αλλά σήμερα προέχει το αντίδωρο στον ελληνικό λαό για τις θυσίες του γιατί οι αντοχές έχουν εξαντληθεί.
Η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών και των κόκκινων δανείων δίνουν ανάσες και η παροχή ρευστότητας από τις τράπεζες μετά τα stress tests σηματοδοτεί την επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας και την παραγωγική ανασυγκρότηση.
Πολιτική σταθερότητα χρειάζεται ο τόπος για να λειτουργήσουν άμεσα όλα αυτά και όχι εκλογές, χωρίς μάλιστα εναλλακτική πρόταση.
Δέστε την αμηχανία του ΣΥΡΙΖΑ από την ημέρα που οι τράπεζες πέρασαν επιτυχώς την πανευρωπαϊκή δοκιμασία. Όταν ψηφίζαμε τη συμφωνία, μας έλεγαν δωσίλογους και άλλα θορυβώδη, τώρα εκκωφαντική σιωπή.
Όσο για τις δημοσκοπήσεις θέλω να σημειώσω ότι οι δύο πρώτες που άνοιξαν το «χορό» πριν 2 μήνες και «έκαναν κλίμα» είναι από εταιρεία και πανεπιστήμιο (!) που παλιά αλλά και πρόσφατα αποδείχτηκαν παντελώς αναξιόπιστοι και δεν κατανοώ γιατί επιμένουν, τους ξέρουμε όλοι.

Περισσότερα...

Συνέντευξη του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Πάρι Κουκουλόπουλου στην εφημερίδα Τύπος της Κυριακής και τη δημοσιογράφο Αγγελική Σπανού. 
 
Βλέπετε εκλογές το φθινόπωρο; 
Η πατρίδα μας πρέπει να βγει οριστικά από την κρίση και οι Έλληνες πρέπει να ενωθούμε ξανά. Η Κυβέρνηση Εθνικής ανάγκης έχει αυτή την αποστολή αλλά και η αντιπολίτευση οφείλει να συμβάλει με τη στάση της σ’ αυτή την εξέλιξη. Έτσι αντιλαμβάνομαι το σεβασμό στις θυσίες του Ελληνικού λαού. Υπάρχουν και άλλες σκέψεις, αντιλήψεις και προτάσεις και αυτό είναι φυσιολογικό. Αυτό που δεν είναι φυσιολογικό όμως είναι να ανοίγει μια συζήτηση που αγνοεί το μήνυμα των εκλογών της 25ης Μαΐου. Η κάλπη είχε μηνύματα για όλους μας αλλά δεν έθεσε ζητήματα σταθερότητας. Το βασικότερο όμως μήνυμα της κάλπης είναι ότι οι πολίτες δε θέλουν πόλωση και μονοκομματικές κυβερνήσεις. Μας το λένε εκκωφαντικά για 3η συνεχόμενη εκλογική αναμέτρηση. Είμαστε στον αστερισμό των κυβερνήσεων συνεργασίας και η δημόσια συζήτηση είναι χρήσιμο να επικεντρωθεί σε άλλα ζητήματα όπως για παράδειγμα ο εκλογικός νόμος και όχι σε σενάρια πρόωρων εκλογών. Αν δε σεβόμαστε τις θυσίες του Ελληνικού λαού ας σεβαστούμε τουλάχιστον την ετυμηγορία του. 

Περισσότερα...

Ερ: Το σχέδιο για τις αγροτικές επιδοτήσεις στο πλαίσιο της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Ένα σχέδιο πολύ φιλόδοξο, που μπορεί να προσφέρει πολλά στον πρωτογενή τομέα, αλλά και στους αγρότες...

Απ: Η Ελλάδα τη νέα ΚΑΠ οφείλει και πρέπει να την αξιοποιήσει, γιατί πρώτα απ΄όλα είναι συμφωνημένο ευρωπαϊκό πλαίσιο, αλλά πάνω απ΄όλα γιατί από την κρίση πρέπει να έχουμε βγει σοφότεροι. Η νέα ΚΑΠ έχει μια μεγάλη διαφορά από τη μέχρι σήμερα εφαρμοζόμενη: δίνει το βάρος στην παραγωγή, την παραγωγική γη. Αποσυνδέεται από τα ιστορικά δικαιώματα του αγρότη, το καθεστώς των ενισχύεσων, και πάει στην παραγωγική γη, που χρησιμοποιεί ο αγρότης. Αυτό, λοιπόν, είναι ουσιαστικά και η καρδιά του προβλήματος της χώρας: η χώρα έχει μια μεγάλη αναγκαιότητα που ονομάζεται παραγωγική ανασυγκρότηση και ο πρωτογενής τομέας είναι η μεγάλη ελπίδα σε αυτή την προσπάθεια και η νέα ΚΑΠ πρέπει να αξιοποιξηθεί στο έπακρο από τη χώρα. Είναι μια μεγάλη πρόκληση, μια μεγάλη δυνατότητα.

 

Ερ: Μιλάμε για ένα πακέτο 20 δισ. ευρώ μέχρι το 2020...

Απ: Ακριβώς. Τα ποσά είναι πολύ μεγάλα και θα πρέπει να τοποθετηθούν εύστοχα. Φυσικά διέπονται από κανονισμούς, δεν μπορεί ο καθένας να τα τοποθετήσει, όπου θέλει. Θα πρέπει από τη μια να ολοκληρωθεί το σχέδιο, να εξαντλήσουμε τον διάλογο στα μικρά περιθώρια που υπάρχουν με τους αγρότες και τις συλλογικές τους οργανώσεις, έτσι ώστε να μετέχουν και αυτοί στην τελική πρόταση, αν θα είναι δύο, τρεις, τέσσερις περιφέρειες και ποιες. Να συμφωνήσουμε επίσης σε ένα πρόγραμμα ενημέρωσης όλου του αγροτικού κόσμου, ώστε να μη χαθεί ούτε μια μέρα. Το μεγάλο στοίχημα είναι η νέα ΚΑΠ να εφαρμόζεται από την 1/1/2015 και να μην αργοπορήσουμε.

Περισσότερα...

Δημοσιογράφος: Κύριε Κουκουλόπουλε, το εκλογικό αποτέλεσμα βρίσκει το ΠΑΣΟΚ να ανασαίνει καλύτερα έστω και αν απέσπασε το 8%. Πού πέτυχε και πού απέτυχε το ΠΑΣΟΚ έστω και ως Ελιά; 

Π. Κουκουλόπουλος: Το ΠΑΣΟΚ κέρδισε την Κυριακή ένα μεγάλο στοίχημα, το στοίχημα των πολιτικών πρωτοβουλιών για να ενώσουμε τους Έλληνες και να ανασυγκροτήσουμε εκ βάθρων τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη. Το τοπίο στον χώρο της Κεντροαριστεράς είναι τελείως διαφορετικό από ό,τι ήταν πριν από τις εκλογές αλλά και στο πολιτική σκηνικό. Τον πρώτο λόγο στις πρωτοβουλίες έχουν τόσο η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ όσο όμως και το ΠΑΣΟΚ. Αυτή είναι μια καθαρή πολιτική ανάγνωση του αποτελέσματος. Από εκεί και πέρα, η κάλπη έχει μηνύματα για όλους ανεξαίρετα. Είμαστε ικανοποιημένοι από το ποσοστό, αλλά όπως είπα κερδίσαμε το μεγάλο στοίχημα των πολιτικών πρωτοβουλιών. Έχουμε τη δυνατότητα και όχι υπό όρους.   

Δημοσιογράφος: Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει μετά επιτάσεως βουλευτικές εκλογές. Μάλιστα, έδωσε χθες στη δημοσιότητα δηλώσεις του ίδιου του κ. Βενιζέλου μετά τις ευρωεκλογές του 2009 και τη νίκη του ΠΑΣΟΚ, που τόνιζε πως θέμα εκλογών τίθεται εκ των πραγμάτων και μιλούσε για δυσαρμονία μεταξύ τυπικής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας της ΝΔ και του συσχετισμού δυνάμεων στο εκλογικό σώμα.

Π. Κουκουλόπουλος: Ναι, το γνωρίζω, αλλά το 2014 δεν είναι 2009. Σας θυμίζω ότι σε εκείνες τις ευρωεκλογές ο τότε διπολισμός είχε ποσοστά που υπερέβαιναν το 70% και τώρα δεν άγγιξαν ούτε το 50% τα ποσοστά των δύο πρώτων κομμάτων. Αυτό δεν είναι αριθμητική

Περισσότερα...