ΠΑΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Μέλος Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου Κινήματος Αλλαγής

Newsletters

Γράψτε το email σας και πατήστε το πλήκτρο subscribe για να εγγραφείτε στα newsletters
Τηρείται ο "GDPR", ο νέος κανονισμός Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (EE 2016/679).
Please wait

Σελίδα στο Facebook

Twitter

radio spech

 
 

Σύνδεσμοι

parliament logo  pasok logo  facebook logo twitter logo

Εκλογές 2015

ΠΑΣΟΚ. Κρατάμε ψηλά την ευθύνη.

Άρθρα ως βουλευτής

«Η ουσία της νέας ΚΑΠ»

 
H παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας έχει αφετηρία τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) που θα ξεκινήσει από 1-1-2015  με τους αγρότες πρωταγωνιστές στην κοινωνική συμμαχία των παραγωγών  που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση. 
 
Η βασική επιλογή της τρέχουσας ΚΑΠ που θεσμοθετήθηκε πριν από 7 – 8  χρόνια, με πολλά επιχειρήματα, ήταν η αποσύνδεση των ενισχύσεων από την παραγωγή. Αυτό αποδείχθηκε για χώρες, όπως η Ελλάδα, προβληματικό μέχρι και ολέθριο κάποιες φορές. Η νέα ΚΑΠ πάει στη στρεμματική ενίσχυση που είναι πιο κοντά στην παραγωγή. Όλοι όσοι παράγουν, λοιπόν,  έχουν μόνο να κερδίσουν από τη νέα ΚΑΠ.
 
Η ουσία της νέας ΚΑΠ είναι να υπάρχουν εργαλεία για να κρατηθεί όρθια η παραγωγή και να στηριχθεί αποφασιστικά  η δυναμική και εξωστρεφής γεωργία. 
Έτσι, στη νέα προγραμματική περίοδο  εξαντλούμε το δικαίωμά μας να μεταφέρουμε πόρους από τις άμεσες ενισχύσεις σε διαρθρωτικές πολιτικές και στοχευμένες ενισχύσεις που αφορούν: 

Περισσότερα...

«Οι νέες προτεραιότητες για την ανάπτυξη της υπαίθρου »

 
«Η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) που μπαίνει σε εφαρμογή την 1-1-2015 είναι ζωτικής εθνικής σημασίας. Αφορά πρώτιστα τους αγρότες και όσους ενεργοποιούνται στη μεταποίηση και τις εξαγωγές αλλά μας αφορά εξίσου όλους. 
 
Σε μια χώρα που πασχίζει για την παραγωγική της ανασυγκρότηση έχει τεράστια σημασία πως διατίθενται 20 δις ευρώ. 
 
Η σημασία μεγαλώνει ακόμη περισσότερο αν αξιολογήσουμε το γεγονός ότι οι δυνατότητες της ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας συνθέτουν τη μεγαλύτερη, ίσως, προσδοκία στη χώρα μας σήμερα. 
 
Με γνώμονα αυτές τις διαπιστώσεις και σεβασμό στις πρωτοφανείς θυσίες των πολιτών, ετοιμάστηκε η ελληνική πρόταση για τη νέα ΚΑΠ που παρουσιάστηκε, την Πέμπτη, στη Βουλή των Ελλήνων. 

Περισσότερα...

photo vouliΔιάβασα σήμερα στην εφημερίδα ΑΥΓΗ μια δήλωση του κ. Λ. Ιωαννίδη και είπα, «κρίμα».
Είναι κρίμα έτσι κι αλλιώς να ετεροπροσδιορίζεται κανείς αντί να αρθρώνει ένα σοβαρό προγραμματικό λόγο.
Είναι δύο φορές κρίμα να μιλάει κανείς για ανατροπή και να τη στηρίζει σε δύο (2) χονδροειδή ψέματα.

Πρώτο ψέμα. Θέλει λέει ανατροπή για να είναι ο Δήμος ανοιχτός σε όλους.
Το Δήμο Κοζάνης τον παρέλαβα ανοιχτό από το Δήμαρχο Γιάννη Παγούνη, ανοιχτό τον κράτησα 19 χρόνια και ορθάνοιχτος είναι και σήμερα.

Περισσότερα...

Περισσότερη, όχι λιγότερη δημοκρατία.

Του Πάρι Κουκουλόπουλου

To 2005 άλλαξε ο εκλογικός νόμος της Αυτοδιοίκησης. Το όριο εκλογής ορίσθηκε στο 42% αντί του 50%+1 με βασικό επιχείρημα την εκλογή περισσότερων Δημάρχων και Νομαρχών από τον α΄ γύρο και συνακόλουθα την περιστολή δαπανών.

Το γεγονός ότι πουθενά στην Ευρώπη δεν εκλέγεται άμεσα ή έμμεσα Δήμαρχος μειοψηφίας δεν πτόησε τη ΝΔ τότε γιατί μας ήθελε ξεκούραστους, να μην ταλαιπωρούμαστε δύο Κυριακές.

Τελικά, ξεκούραστα την έβγαλε η τότε Κυβέρνηση διπλασιάζοντας το χρέος σε 5 χρόνια και εκτοξεύοντας το έλλειμμα στο 15%!

Περισσότερα...

 Το μαύρο στις οθόνες και τα παράσιτα στις ραδιοφωνικές συχνότητες της ΕΡΤ σόκαραν την ελληνική κοινωνία, μας διέσυραν διεθνώς και κρίθηκαν αντισυνταγματικά. Κι όμως παραμένουν.

Γιατί παίζουν με τη σταθερότητα της χώρας; Γιατί δοκιμάζουν τις αντοχές και την αξιοπρέπεια μας; Υπάρχει άραγε κάτι πάνω απ΄ τη δημοκρατία;

Διάκριση εξουσιών, κράτος δικαίου, δημόσια ενημέρωση, αρχή της δεδηλωμένης αγνοούνται προκλητικά.

Κάτι ψελλίζουν περί μεταρρύθμισης. Το μόνο που μπορεί να πει κανείς γι΄ αυτές τις απίστευτες προχειρότητες είναι ότι καμιά πραγματική μεταρρύθμιση δεν γίνεται έτσι… χωρίς πρόγραμμα, για να θυμηθούμε τη θρυλική εκπομπή της Μαρίας Ρεζάν απ΄ τη συχνότητα της ΕΡΑ.

Περισσότερα...