«Οι όποιες αλλαγές γίνουν στον αυτοδιοικητικό χάρτη της χώρας, θα γίνουν μετά από διαβούλευση γύρω από τις προτάσεις και τις θέσεις που θα καταθέσει η Κυβέρνηση, το πιθανότερο, μέχρι το τέλος του έτους».
            Αυτή την επισήμανση έκανε ο βουλευτής Ν. Κοζάνης Πάρις Κουκουλόπουλος μιλώντας σε εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού VETO 91.0 FM, σήμερα το πρωί.
            Ο βουλευτής ανέφερε πως , η γενική κατεύθυνση που υπάρχει σήμερα είναι οι επόμενες εκλογές της αυτοδιοίκησης στη χώρα να γίνουν με έναν νέο αυτοδιοικητικό χάρτη, ο οποίος θα προκύψει απ΄ τις μεταρρυθμίσεις που μελετά και θα προωθήσει η κυβέρνηση.
            Σύμφωνα με την εκτίμηση του, οι προτάσεις της κυβέρνησης για τις μεταρρυθμίσεις αυτές θα κατατεθούν μέχρι το τέλος του έτους και από τις αρχές του 2010 θα αρχίσει η δημόσια διαβούλευση πάνω σ΄ αυτές προκειμένου να οδηγηθούμε σ΄ ένα τελικό αποτέλεσμα.
            Κατά την εκτίμηση του κ. Κουκουλόπουλου εκείνο που προέχει είναι κατ΄ αρχήν να καθοριστούν σαφέστατα οι αρμοδιότητες, οι διαθέσιμοι πόροι και η αποστολή που θα αναλάβουν οι νέοι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κάτι το οποίο αποτελεί αίτημα της αυτοδιοίκησης εδώ και χρόνια και έχει διατυπωθεί κατ΄ επανάληψη σε πολλά συνέδρια της ΚΕΔΚΕ. Εφόσον γίνει αυτό, θα ανοίξει στη συνέχεια και ο δρόμος για τον καθορισμό του αριθμού των νέων Ο.Τ.Α., οι οποίοι θα κληθούν να λειτουργήσουν μέσα στο νέο πλαίσιο.
            Ερωτηθείς για το αν υπάρχει η δυνατότητα οι μεταρρυθμίσεις αυτές να προχωρήσουν και να ολοκληρωθούν μέχρι τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές που είναι σε ένα χρόνο, περίπου, ο βουλευτής εμφανίστηκε αισιόδοξος, λέγοντας πως είναι ώριμες οι συνθήκες για κάτι τέτοιο και επικαλέστηκε την τεκμηριωμένη μελέτη που έχει γίνει, από την επιστημονική ομάδα του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΚΕΔΚΕ. Μια μελέτη η οποία μπορεί να αποτελέσει τη βάση για τη σημαντική αυτή μεταρρύθμιση.
 
Υ.Γ. Ολόκληρη συνέντευξη του βουλευτή μπορείτε να την ακούσετε επισκεπτόμενοι την ιστοσελίδα του στο www. koukoulopoulos.gr