ΠΑΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Μέλος Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου Κινήματος Αλλαγής

Newsletters

Γράψτε το email σας και πατήστε το πλήκτρο subscribe για να εγγραφείτε στα newsletters
Τηρείται ο "GDPR", ο νέος κανονισμός Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (EE 2016/679).
Please wait

Σελίδα στο Facebook

Twitter

radio spech

 
 

Σύνδεσμοι

parliament logo  pasok logo  facebook logo twitter logo

Εκλογές 2015

ΠΑΣΟΚ. Κρατάμε ψηλά την ευθύνη.

 

Με μια συγκινητική εκδήλωση, συναισθηματικά φορτισμένη, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ και οι εργαζόμενοι σ΄ αυτή, τίμησαν το βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ν. Κοζάνης Πάρις Κουκουλόπουλο για την προσφορά του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
            Απευθυνόμενος στον επί μια οκταετία Πρόεδρο της ΚΕΔΚΕ ο σημερινός Πρόεδρος κ. Νικήτας Κακλαμάνης, Δήμαρχος Αθηναίων, υπογράμμισε πως «Δε σε αποχαιρετάμε. Σε χαιρετάμε και σου ευχόμαστε καλή επιτυχία στα νέα σου καθήκοντα. Είχαμε στιγμές έντασης και διαφωνίας, πάντα όμως κινηθήκαμε στα όρια της ευπρέπειας και του αλληλοσεβασμού». Ο κ. Κακλαμάνης έκλεισε την τοποθέτηση του λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ένα πράγμα δεν μπορεί να σου καταλογίσει ακόμα και ο χειρότερος εχθρός σου, που εγώ πιστεύω πως δεν υπάρχει: Ότι δεν αγάπησες την Τοπική Αυτοδιοίκηση».
            Ο επικεφαλής του Αυτοδιοικητικού Κινήματος και της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ κ. Αποστόλης Κοιμήσης, Δήμαρχος Αμφιλοχίας, σημείωσε πως η αυτοδιοικητική διαδρομή του Πάρι Κουκουλόπουλου ταυτίζεται με τις μεγάλες επιλογές και τις αλλαγές, όπως είναι η ψήφιση βασικών Νόμων για τη λειτουργία του θεσμού, τις συνενώσεις Δήμων κ.α.
            Εκ μέρους της Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας, ο κ. Θοδωρής Γκοτσόπουλος εξήρε τη σημαντική, δημιουργική και αποτελεσματική του συμβολή για την ουσιαστική πολιτική λειτουργία της ΚΕΔΚΕ τα τελευταία χρόνια.
            Ο εκπρόσωπος της Δημοτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας κ. Χρήστος Τέγος, αναφέρθηκε στα τέσσερα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του Πάρι Κουκουλόπουλου. Τη βαθιά γνώση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τη συνέπεια του στις ιδεολογικές του απόψεις, την ικανότητα του να ακούει τις απόψεις των άλλων και την εκτίμηση που έτυχε πέραν του χώρου στον οποίο κινείται πολιτικά.
            Εμφανώς συγκινημένος απ΄ τις τοποθετήσεις των συναδέλφων του ο Πάρις Κουκουλόπουλος αφού τόνισε πως δεν πρόκειται να εγκαταλείψει ποτέ το θεσμό της Τ.Α., όχι μόνο γιατί τον αγαπά αλλά, κυρίως, γιατί πιστεύει βαθύτατα σ΄ αυτόν, ανέφερε και τα εξής: «ο κύκλος της μεταπολίτευσης στην Ελλάδα θα ολοκληρωθεί και θα δικαιωθεί όταν η Ελλάδα αποκτήσει σύγχρονο κράτος. Οι καιροί, όπως ήρθαν, έδωσαν δραματική προτεραιότητα σ΄ αυτό το ζήτημα. Η Ελλάδα στην περίοδο των έντονων ανακατατάξεων και των βαθύτατων αλλαγών που βιώνουμε παγκόσμια, πρέπει να δώσει τις δικές της απαντήσεις. Το σύγχρονο κράτος έχει συγκεκριμένη δομή και μορφή. Σύγχρονο επιτελικό κράτος, ανάπτυξη στην περιφέρεια και ισχυρή Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η διαδικασία που άνοιξε ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου δεν πρέπει ούτε να σταματήσει, ούτε να λοξοδρομήσει. Πίστη μου είναι πως από την ίδια την ΚΕΔΚΕ και την Αυτοδιοίκηση μπορεί να σφραγιστεί ο χαρακτήρας των αλλαγών και να συμβάλουν αποφασιστικά στο να προχωρήσει στην πράξη η ουσιαστική μεταρρύθμιση και η απαραίτητη αποκέντρωση».