ΠΑΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Μέλος Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου Κινήματος Αλλαγής

Newsletters

Γράψτε το email σας και πατήστε το πλήκτρο subscribe για να εγγραφείτε στα newsletters
Τηρείται ο "GDPR", ο νέος κανονισμός Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (EE 2016/679).
Please wait

Σελίδα στο Facebook

Twitter

radio spech

 
 

Σύνδεσμοι

parliament logo  pasok logo  facebook logo twitter logo

Εκλογές 2015

ΠΑΣΟΚ. Κρατάμε ψηλά την ευθύνη.

Πάρις Κουκουλόπουλος: «Η ενίσχυση των περιφερειακών ΤΕΙ και των αστικών συγκοινωνιών,
 καθοριστικά βήματα για την περιφερειακή ανάπτυξη»

             «Όλοι γνωρίζετε πως ανάμεσα στους αγώνες που έδωσα τα προηγούμενα χρόνια, ήταν και οι αγώνες για την αποφασιστική ενίσχυση των περιφερειακών ΤΕΙ και την επιδότηση των αστικών συγκοινωνιών της περιφέρειας. Έδωσα συνειδητά και με πάθος αυτούς τους αγώνες καθώς πιστεύω ακράδαντα πως αποτελούν καθοριστικά βήματα για την περιφερειακή ανάπτυξη».

             Σ΄ αυτά τα δύο σημαντικά θέματα εστίασε τις ομιλίες που πραγματοποίησε το περασμένο Σαββατοκύριακο σε διάφορες περιοχές του Ν. Κοζάνης, ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος.

            Ειδικότερα, για το θέμα των ΤΕΙ, επεσήμανε πως «από την πρώτη μέρα που ξεκίνησα αυτό τον αγώνα, για να αποφευχθεί η συρρίκνωση και εν τέλει η απαξίωση των περιφερειακών ΤΕΙ, δέχτηκα τα συντονισμένα πυρά όλων εκείνων που εκπροσωπούν τα συμφέροντα των ιδιωτικών κέντρων εκπαίδευσης. Δυστυχώς, οι εξελίξεις με δικαίωσαν. Τα ΤΕΙ δέχτηκαν ένα καίριο πλήγμα, στερώντας απ΄ την ελληνική περιφέρεια όχι μόνο ένα μέρος εισοδήματος απ΄ τις τοπικές κοινωνίες, αλλά και επιστημονικά καταρτισμένο προσωπικό, το οποίο αποτελεί ένα κρίσιμο μέγεθος του ανθρώπινου δυναμικού, που μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην περιφερειακή ανάπτυξη, στην πρόοδο και την ευημερία κάθε τόπου».

            Ο αγώνας αυτός για τον κ. Κουκουλόπουλο δεν έχει φυσικά τελειώσει και γι΄ αυτό τόνισε ότι «θα συνεχίσω με όλες μου τις δυνάμεις προκειμένου να παρθούν εκείνες οι αποφάσεις και τα μέτρα που θα ενισχύσουν πραγματικά τα περιφερειακά ΤΕΙ, προκειμένου να συνεχίσουν, αλλά και να δυναμώσουν, το ρόλο που παίζουν, ως βασικοί αναπτυξιακοί πυλώνες των τοπικών κοινωνιών».

            Στις ομιλίες του ο υποψήφιος βουλευτής αναφέρθηκε και στο θέμα της επιδότησης των αστικών συγκοινωνιών της ελληνικής περιφέρειας και στον αγώνα που δόθηκε μέσω της ΚΕΔΚΕ, για να αρθεί η αδικία που υπήρχε εις βάρος τους.

            «Χρόνια ολόκληρα», υπογράμμισε ο κ. Κουκουλόπουλος, «επιδοτούνταν οι αστικές συγκοινωνίες Αθηνών και Θεσσαλονίκης, με σημαντικά ποσά, αφήνοντας τις αστικές συγκοινωνίες της περιφέρειας να παλεύουν μόνες τους να σταθούν στα πόδια τους. Ήταν μια κατάφωρη αδικία εις βάρος των κατοίκων της περιφέρειας, δημιουργώντας πολίτες δύο κατηγοριών. Τελικά και μετά από μακροχρόνιο και συνεχή αγώνα η Πολιτεία πείστηκε να προχωρήσει και στην επιδότηση των αστικών συγκοινωνιών της περιφέρειας, αποδεικνύοντας έτσι ότι όλα τα ζητήματα μπορούν να κερδηθούν και να νικηθούν οι δυνάμεις που θα φρενάρουν, εφόσον υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο, τεκμηριωμένη άποψη, συνεπής και αδιάλειπτος αγώνας. Έτσι πιστεύω πως θα μπορέσουμε και στο μέλλον να κερδίσουμε το στοίχημα της περιφερειακής ανάπτυξης και να εξασφαλίσουμε για τον τόπο μας, ό,τι δικαιούται».