ΠΑΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Μέλος Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου Κινήματος Αλλαγής

Newsletters

Γράψτε το email σας και πατήστε το πλήκτρο subscribe για να εγγραφείτε στα newsletters
Τηρείται ο "GDPR", ο νέος κανονισμός Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (EE 2016/679).
Please wait

Σελίδα στο Facebook

Twitter

radio spech

 
 

Σύνδεσμοι

parliament logo  pasok logo  facebook logo twitter logo

Εκλογές 2015

ΠΑΣΟΚ. Κρατάμε ψηλά την ευθύνη.

 Ο Πάρις Κουκουλόπουλος ανέπτυξε τις θέσεις του Kινήματος Aλλαγής σε συγκέντρωση στην Ακρινή

- Για τις εξελίξεις στη ΔΕΗ

- Για τον ενεργειακό σχεδιασμό και τους λιγνίτες 

- Για τις επιπτώσεις στην οικονομία της περιοχής

- Για τις μετεγκαταστάσεις 

 
Το θέμα της ενέργειας ήταν στο επίκεντρο της ομιλίας του υποψήφιου βουλευτή  Π.Ε ΚΟΖΑΝΗΣ  του Κινήματος Αλλαγής Πάρι Κουκουλόπουλου στην χθεσινοβραδινή συγκέντρωση της Ακρινής.
 
Η πορεία της ΔΕΗ και το μέλλον του λιγνίτη επηρεάζουν καταλυτικά την οικονομία της περιοχής και απαιτείται από όλους καθαρός λόγος.
 
Η δραματική συρρίκνωση του ΑΕΠ στο νόμο μας στα 4,5 χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ ως συνέπεια της μείωσης κατά 50% της λιγνιτικης παραγωγής από το 2015 και μετά, η ανασφάλεια στους εργαζόμενους που φεύγουν σωρηδόν στη σύνταξη και το αβέβαιο μέλλον των μετεγκαταστάσεων, των τηλεθερμάνσεων και της αποκατάστασης των εδαφών δείχνουν την τεράστια σοβαρότητα του ζητήματος ΔΕΗ-Λιγνίτης.
 

Ο ΣΥΡΙΖΑ ευθύνεται στο ακέραιο για την οικονομική κατάσταση της ΔΕΗ που οφείλεται αφενός στον υπερδιπλασιασμό των ανείσπρακτων στον πρώτο χρόνο της κυβέρνησης του και αφετέρου στα ΝΟΜΕ που η ίδια η Διοίκηση της ΔΕΗ ονομάζει καταστροφικά. 
 
Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει την αποεπένδυση δηλ την πώληση του Νομού Φλώρινας για λίγες δεκάδες εκ ευρώ (ο διαγωνισμός είναι σε εξέλιξη) και μιλάει για δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ όταν ο Διοικητής του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΗ προτείνει επειγόντως στρατηγικό επενδυτή, κοινώς δηλ ψαρεύουν στα θολά νερά.
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι απόλυτα εχθρικός στο λιγνίτη αφού από τη μια μείωσε στο μισό τη λιγνιτική παραγωγή όταν τα δικαιώματα ρύπων ήταν πολύ χαμηλά και από την άλλη στον ενεργειακό σχεδιασμό που κατέθεσε τερματίζει το λιγνίτη σε λίγα χρόνια. 
 
Απόδειξη των πιο πάνω είναι ότι απεμπόλησε το ταμείο εκσυγχρονισμού της ΕΕ στο οποίο περιέχονται και δωρεάν δικαιώματα ρύπων γεγονός καταδικαστικό για το λιγνίτη όσο τα δικαιώματα διατηρούνται στα σημερινά επίπεδα.
 
Η ΝΔ στο ίδιο ζήτημα σιωπά ίσως γιατί και αυτή θέλει να ψαρεύει στα θολά νερά.
 
Για τη ΔΕΗ προτείνει να πωληθούν και υδροηλεκτρικά μαζί με τους λιγνίτες , εθελουσία έξοδο προσωπικού και στη συνέχεια στρατηγικό επενδυτή.
 
 
Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής έχει καθαρές θέσεις
 
- Άμεση εφαρμογή σχεδίου εξυγίανσης των οικονομικών της ΔΕΗ 
 
- Σταμάτημα του ξεπουλήματος της Φλώρινας και των ΝΟΜΕ 
 
- Προώθηση άμεσα στρατηγικών συμμαχιών της ΔΕΗ για το άνοιγμα της αγοράς 
 
- Συστηματική προσπάθεια επαναφοράς του ζητήματος συμμετοχής μας σε χρηματοδοτικό μέσο που περιλαμβάνει δωρεάν δικαιώματα ρύπων ώστε να υπάρχει επόμενη μέρα για το λιγνίτη και την περιοχή μας.
 
- Επιβεβαίωση όλων των υποχρεώσεων πολιτείας και ΔΕΗ στην περιοχή όπως οι μετεγκαταστάσεις, οι τηλεθερμάνσεις και η αποκατάσταση εδαφών. 
 
- Ειδικότερα για την Ακρινή όλοι γνωρίζουν ότι είναι μια υπόθεση που μόνο το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής πιστεύει και αυτό έχει διαχρονικά αποδειχτεί.
 
Τα μέλλον της περιοχής μας πρέπει να γίνει  εθνική υπόθεση.