Η αποκάλυψη της εν κρυπτώ παράδοσης της δημόσιας περιουσίας στους δανειστές από την κυβέρνηση Τσίπρα εξελίσσεται σε μείζον πολιτικό ζήτημα.

Κόμματα, ΜΜΕ, προσωπικότητες, φορείς και αιρετοί της αυτοδιοίκησης σε όλη τη χώρα καταγγέλλουν το γεγονός και κινητοποιούνται.

Η καθυστερημένη ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών και η κατόπιν εορτής αντίδραση του Υπουργείου Πολιτισμού αντί να διασκεδάσουν τις ανησυχίες, τις ενίσχυσαν.

Με αυτά τα δεδομένα η απόπειρα του «συστήματος ΣΥΡΙΖΑ» στη Δυτι-κή Μακεδονία και ειδικότερα στην Π.Ε. Κοζάνης να υποβαθμίσει το γεγονός είναι θλιβερή και καταγέλαστη.

Στη συγχορδία της συγκάλυψης συμμετέχουν οι επτά κυβερνητικοί βουλευτές της Δυτικής Μακεδονίας, το παραμάγαζο του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια και κάτι Δήμαρχοι  «ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί  στ’ αλεύρι».

Επειδή είναι πολλοί, ζωή να ‘χουν, φρόνιμο είναι να συνειδητοποιήσουν ότι ευθύνονται αναλογικά με άλλες περιοχές και πολύ περισσότερο.

Αντί να χτίζουν χάρτινους πύργους με δόλιες ανακρίβειες και πρωτοφανή ψεύδη καλούνται να απαντήσουν σε δύο απλά ερωτήματα:

1.Πόσοι και ποιοι απ’ αυτούς γνώριζαν ήδη από τον Ιούνιο τα γεγονότα και γιατί τα απέκρυψαν;

2.Συνεχίζεται  και ποια ακίνητα αφορά η επιδρομή του Υπερταμείου στη Δυτική  Μακεδονία;

Φέροντας το βάρος της ανάδειξης του ζητήματος πανελλαδικά, με το άρ-θρο μου στις 9 Σεπτεμβρίου 2018, γνώριζα εκ των προτέρων ότι θα δεχτώ επι-θέσεις και φυσικά δεν με πτοούν.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης που αποφάνθηκε δημόσια ότι «δεν έχω δικαίωμα να μιλώ», απλά αποδεικνύει ότι ο αυταρχισμός και η φίμωση κάθε ελεύθερης έκφρασης βρήκαν το φυσικό τους χώρο στο ΣΥΡΙΖΑ.

Για την άποψή του, που φανερώνει έλλειψη δημοκρατικής παιδείας, δεν έχω κάτι καινούργιο να προσθέσω, την πολέμησα σθεναρά στα όργανα και τις διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ όταν πρωτοειπώθηκε και την καταγγέλλω σταθερά μέ-χρι σήμερα.

Όσο για το θλιβερό συντάκτη των ανακοινώσεων με τη σφραγίδα Ν. Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης έχω να πω ότι αν ψάχνει για απελπισμένους μπορεί να βρει πολλούς :

-στην παραλίμνια περιοχή που μετράει τέσσερα χαμένα χρόνια με το Αρδευτικό Βόρειας Ζώνης Πολυφύτου

-στους συνεταιρισμένους αγρότες που αφανίζονται με το Φόρο–ασφαλιστικό Κατρούγκαλου

-στους εργαζόμενους της Δ.Ε.Η. που δωρίζονται στους «επενδυτές» χωρίς δικαιώματα

-στην Ακρινή που εμπαίζεται με τη μετεγκατάσταση

-στην αυτοδιοίκηση που μετράει τη δραματική μείωση του τοπικού πόρου

-στους γουνοποιούς που είδαν το φόρο πολυτελείας να επανέρχεται

-στους κατοίκους Πτολεμαΐδας και Αμυνταίου που ζουν με την αγωνία της Τηλεθέρμανσης για τους επερχόμενους χειμώνες

-στους κατοίκους Κοζάνης και Χαραυγής γιατί χωρίς τον Άγιο Δημή-τριο VI, που ο ΣΥΡΙΖΑ εξαφάνισε, βλέπουν την αρχή του τέλους της δικής τους Τηλεθέρμανσης

-στην ακαδημαϊκή κοινότητα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας που μετά τις επώνυμες - χορηγούμενες έδρες χάνει και τις πρυτανικές της αρχές

-στην αγορά της Δυτικής Μακεδονίας που βιώνει τη μεγαλύτερη κρίση πανελλαδικά

-στους νέους που ξενιτεύτηκαν και δε βλέπουν πουθενά φως επιστρο-φής στον τόπο τους

-στους νέους που παραμένουν εδώ και βρίσκουν τους δρόμους κλειστούς

-σε όλα τα διόδια της Εγνατίας από τον επόμενο μήνα

-σε όλους τους Δυτικομακεδόνες που ανατριχιάζουν με τις δηλώσεις Ζάεφ.

Ας το πάρουν απόφαση, εκπροσωπούν ένα καθεστώς υποτέλειας και υ-ποταγής που οπισθοδρόμησε τη χώρα, καταδίκασε την Κοζάνη και τη Δυτική Μακεδονία και τίποτα παραπάνω.