ΠΑΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Μέλος Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου Κινήματος Αλλαγής

Newsletters

Γράψτε το email σας και πατήστε το πλήκτρο subscribe για να εγγραφείτε στα newsletters
Τηρείται ο "GDPR", ο νέος κανονισμός Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (EE 2016/679).
Please wait

Σελίδα στο Facebook

Twitter

radio spech

 
 

Σύνδεσμοι

parliament logo  pasok logo  facebook logo twitter logo

Εκλογές 2015

ΠΑΣΟΚ. Κρατάμε ψηλά την ευθύνη.

Οι πολίτες του Μοσχάτου υποκλίνονται σήμερα στον άνθρωπο που άλλαξε τη μοίρα της πόλης τους. Στον άνθρωπο που οδήγησε το Μοσχάτο στον 21ο αιώνα με ριζικά βελτιωμένους όλους τους δείκτες ποιότητας ζωής και ένα Δήμο πρότυπο διαφάνειας, αξιοκρατίας και σπάνιας αποτελεσματικότητας.

Η αυτοδιοίκηση αποχαιρετά σήμερα ένα ξεχωριστό άνθρωπο, ένα εκλεκτό της στέλεχος που υπηρέτησε με συνέπεια και ήθος απαράμιλλο, τόσο την πόλη του, όσο και το όραμα της αποκεντρωμένης Ελλάδας με την αυτοδιοίκηση σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Εμείς, το ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Αλλαγής, τιμούμε σήμερα ένα λαμπρό μας στέλεχος που κόσμησε τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη και δηλώνουμε περήφανοι που υπήρξε σύντροφος μας αδιάλειπτα και πάντα στην πρώτη γραμμή.
Στέλεχος της γενιάς του 114, με δράση κατά της δικτατορίας από την οποία φυλακίστηκε ανέπτυξε πλούσια πολιτική και συνδικαλιστική δράση στη μεταπολίτευση.

Εμφορούμενος από τις αρχές και τις αξίες της Αλλαγής του 1981 βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της μάχης για τη θεμελίωση του ΕΣΥ και στη συνέχεια αφοσιώθηκε στη μεγάλη του αγάπη το Μοσχάτο.

Ευτύχησε, μαζί με τους συνεργάτες του, να δει το όραμα που είχε για την πόλη του να γίνεται πράξη.

Είχα την τύχη να συνεργαστώ με τον Ταξιάρχη όταν άσκησε την Προεδρία του εποπτικού συμβουλίου της ΚΕΔΚΕ. Έδειχνε «απρόσιτος» μα ήταν βαθειά ανθρώπινος και πάνω από όλα δίκαιος. Ένας άνθρωπος που μπορούσες να εμπιστευθείς.

Σήμερα που η κρίση των θεσμών είναι πανθομολογούμενη και η αμφισβήτησή τους από τους πολίτες διευρύνεται, αξίζει να σταθούμε με σεβασμό και προσοχή στο παράδειγμα του Ταξιάρχη Παπαντώνη.

Θα αντλήσουμε πολύτιμα στοιχεία για το πώς η πολιτική μπορεί να ξαναπάρει τα πρωτεία από την αγορά προκειμένου να ξεπεράσουμε την κρίση, οριστικά.

Θα βρούμε πειστικές απαντήσεις για το πώς η αυτοδιοίκηση μπορεί να σηκώσει το βάρος της κοινωνικής συνοχής και να μπει μπροστά στον αγώνα κατά των ανισοτήτων.

Οι δυνάμεις της ισοπέδωσης και του λαϊκισμού, όπως και εκείνες που θεωρούν τις ανισότητες φυσικό φαινόμενο πρέπει να ηττηθούν και το παράδειγμα του Δημάρχου Ταξιάρχη Παπαντώνη είναι πολύτιμος οδηγός, είναι παρακαταθήκη.

Απευθύνοντας το ύστατο χαίρε εκ μέρους της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά αυτή την υπόσχεση δίνουμε στο σύντροφο μας Ταξιάρχη Παπαντώνη.

Να αγωνιστούμε για τις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά από τα οποία και εκείνος εμφορούνταν για την αποκεντρωμένη Ελλάδα, για την ισότητα των ευκαιριών, για το ήθος στην πολιτική.

Εκφράζουμε θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του και στη μεγάλη οικογένεια του Δήμου Μοσχάτου.

Καλό ταξίδι Δήμαρχε και μη ξεχάσεις να δώσεις χαιρετισμούς σε όλες και όλους εκεί πάνω. Ξέρουμε καλά ότι μετά τη γυναίκα σου, τον αγαπημένο φίλο σου το Γιώργο Γεννηματά θα ψάξεις να βρεις.

Να τα πείτε για τις μεγάλες σας αγάπες το ΕΣΥ, την Αυτοδιοίκηση, τη μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη.

Για μας είστε πάντα εδώ.

Καλό ταξίδι.

 

Ο επικήδειος λόγος που εκφώνησα εκ μέρους της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής Φωφης Γεννηματα που έδωσε επίσης το παρόν στην εξόδιο τελετή του Ταξιάρχη Παπαντωνη.