ΠΑΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Μέλος Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου Κινήματος Αλλαγής

Newsletters

Γράψτε το email σας και πατήστε το πλήκτρο subscribe για να εγγραφείτε στα newsletters
Τηρείται ο "GDPR", ο νέος κανονισμός Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (EE 2016/679).
Please wait

Σελίδα στο Facebook

Twitter

radio spech

 
 

Σύνδεσμοι

parliament logo  pasok logo  facebook logo twitter logo

Εκλογές 2015

ΠΑΣΟΚ. Κρατάμε ψηλά την ευθύνη.

Από τον Τομέα Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:
 
Τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, Ιανουάριος- Αύγουστος 2017,  που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Οικονομιών είναι αποκαλυπτικά.
 
Αποδεικνύουν ότι όλα όσα είπε ο κ. Τσίπρας από το βήμα της ΔΕΘ ανήκουν στη γνωστή κατηγορία της εικονικής πραγματικότητας στην οποία ο πρωθυπουργός διαθέτει υψηλή εξειδίκευση.
 
    - Το πρωτογενές πλεόνασμα επιτυγχάνεται με ψαλίδι σε ζωτικής σημασίας κοινωνικές δαπάνες (Νοσοκομεία, πολύτεκνοι, κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης) και στο ΠΔΕ.
 
    - Τα προβλήματα στον τομέα των εσόδων τα οποία έχουμε επισημάνει έγκαιρα, επίμονα και συστηματικά, δεν μπορούν πλέον να κρυφτούν και δημιουργούν μαύρη τρύπα που φέρνει πολύ πιο κοντά από το 2019 και 2020 τις ήδη ψηφισμένες περικοπές στο αφορολόγητο και τις συντάξεις.
 
Καθώς η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα ετοιμάζεται να καταθέσει το τρίτο προσχέδιο προϋπολογισμού επί των ημερών της, δύο πράγματα είναι απολύτως σαφή και τους χαρακτηρίζουν:
 
    - Στάθηκαν παντελώς ανίκανοι να αξιοποιήσουν το δημοσιονομικό χώρο που δημιούργησαν τα χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα για 3 χρόνια (2015-2017). Αντίθετα πέτυχαν δύο χρόνια ύφεση και φέτος μια ισχνή ανάπτυξη αρκετά κάτω από τις προβλέψεις τους και πολύ μακριά από τις ανάγκες και τις δυνατότητες της χώρας.
 
    - Όχι μόνο αλυσόδεσαν τη χώρα σε παράλογα πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι το 2060, αλλά με την υπερφορολόγηση και το φορο-ασφαλιστικό Κατρούγκαλου υπονόμευσαν ανοιχτά την επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων το 2018-2021, την περίοδο δηλαδή που οι απαιτήσεις εξυπηρέτησης του χρέους είναι σχετικά χαμηλές.
 
Αυτή τη σκληρή πραγματικότητα ο κ. Τσίπρας την ονομάζει τέλος της κρίσης και των μνημονίων αποδεικνύοντας ότι το μόνο πλεόνασμα που μπορεί και επιτυγχάνει είναι αυτό της προπαγάνδας.
 
Οι πρωτοφανείς θυσίες του Ελληνικού λαού απαιτούν σεβασμό και δεν είναι ζαριές στο καζίνο του τυχοδιωκτισμού των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
 
Όσο παραμένουν στην Κυβέρνηση το μόνο που μπορούν είναι να εγκλωβίζουν τη χώρα και τους πολίτες της, ολοένα και βαθύτερα, στο δικό τους αδιέξοδο.
 
Γι’ αυτό όσο γρηγορότερα φύγουν τόσο το καλύτερο.