ΠΑΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Μέλος Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου Κινήματος Αλλαγής

Newsletters

Γράψτε το email σας και πατήστε το πλήκτρο subscribe για να εγγραφείτε στα newsletters
Τηρείται ο "GDPR", ο νέος κανονισμός Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (EE 2016/679).
Please wait

Σελίδα στο Facebook

Twitter

radio spech

 
 

Σύνδεσμοι

parliament logo  pasok logo  facebook logo twitter logo

Εκλογές 2015

ΠΑΣΟΚ. Κρατάμε ψηλά την ευθύνη.

Από τον Τομέα Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Η ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ για το β΄ τρίμηνο 2017 επιβεβαιώνει ότι η αύξηση του ΑΕΠ φέτος θα κινηθεί στις προς τα κάτω αναθεωρημένες προβλέψεις (1,8%).

Πριν  ένα χρόνο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις φθινοπωρινές της προβλέψεις τοποθετούσε την ανάπτυξη για φέτος στο 2,7%. Η ίδια ακριβώς πρόβλεψη υπήρχε και στο προσχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού.

Η υστέρηση έναντι των αρχικών προβλέψεων είναι περίπου 1% και οφείλεται σε συγκεκριμένους λόγους για τους οποίους ευθύνεται η Κυβέρνηση:

-μηδενική ανάπτυξη το 2016

– καθυστέρηση δεύτερης αξιολόγησης

-αβεβαιότητα

-μη συμπερίληψη μας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Υπενθυμίζεται ότι τη διετία 2015-16 αντί ανάπτυξης 6,5%, σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις των διεθνών οργανισμών, είχαμε ύφεση -0,2%.

Με βάση τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και της EUROSTAT η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα όταν συγκρίνεται με τον εαυτό της υστερεί των προβλέψεών της κατά το 1/3 και όταν συγκρίνεται με προηγούμενες Κυβερνήσεις βαθμολογείται κάτω από το μηδέν.

Η ανάπτυξη είναι το κεντρικό ζητούμενο για τη χώρα και οι επιδόσεις της Κυβέρνησης κινούνται πολύ μακριά από τις πραγματικές απαιτήσεις, αλλά και τις δυνατότητες που ανοίγουν ευνοϊκές συγκυρίες όπως οι πολύ χαμηλές τιμές του πετρελαίου και εξωγενείς παράγοντες που ενισχύουν τον ελληνικό τουρισμό.

Οι θλιβερές επιδόσεις της Κυβέρνησης στο μέτωπο της ανάπτυξης είναι αποτέλεσμα εμμονών και ιδεοληψίας και φανερώνουν την πλήρη απουσία σχεδίου για τη χώρα.

Κυρίως όμως προκαλούν βαριές συνέπειες σε όλους τους πολίτες καθώς μικρότερη ανάπτυξη κατά 1% σημαίνει περίπου 1 δισ ευρώ λιγότερα έσοδα από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές.

Έτσι ανέβηκε ο λογαριασμός των μέτρων του κ. Τσίπρα στα 15 δισ ευρώ και έτσι έρχονται πιο κοντά οι ήδη ψηφισμένες περικοπές στις συντάξεις και το αφορολόγητο.

Για όλα αυτά οφείλει να απολογηθεί ο κ. Τσίπρας στη ΔΕΘ αντί να προκαλεί πανηγυρίζοντας κατά την προσφιλή του μέθοδο.

Ό,τι κι αν κάνει οι πολίτες έχουν μνήμη και κρίση και ετοιμάζουν το δικό τους λογαριασμό στον κ. Τσίπρα.