ΠΑΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Μέλος Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου Κινήματος Αλλαγής

Newsletters

Γράψτε το email σας και πατήστε το πλήκτρο subscribe για να εγγραφείτε στα newsletters
Τηρείται ο "GDPR", ο νέος κανονισμός Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (EE 2016/679).
Please wait

Σελίδα στο Facebook

Twitter

radio spech

 
 

Σύνδεσμοι

parliament logo  pasok logo  facebook logo twitter logo

Εκλογές 2015

ΠΑΣΟΚ. Κρατάμε ψηλά την ευθύνη.

Από τον Τομέα Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
 
Το εθνικολαϊκίστικο συνονθύλευμα της  Κυβέρνησης Τσίπρα δεν αντέχει κανενός είδους απολογισμό πεπραγμένων που βασίζεται σε επίσημα στοιχεία γιατί δεν έχει την παραμικρή σχέση με τον ορθό λόγο.
 
Την ώρα που ο κ. Τσίπρας ορίζει ως κόκκινη γραμμή την έξοδο στις αγορές ένας ακόμα διεθνής οργανισμός τον επαναφέρει στην πραγματικότητα.
 
Σύμφωνα με την Παγκόσμια Επετηρίδα Ανταγωνιστικότητας που εκδίδει κάθε χρόνο το Ινστιτούτο IMD, η ελληνική οικονομία υποχώρησε το 2017 στην 57η θέση μεταξύ 63 χωρών από την 56η πέρυσι, όταν είχε κατρακυλήσει κατά 6 θέσεις.
 
Οι επιδόσεις της κυβέρνησης Τσίπρα στο κρίσιμο μέτωπο της ανταγωνιστικότητας υπονομεύουν την προοπτική ασφαλούς εξόδου στις αγορές.
 
Ο αποκλεισμός της χώρας από τις αγορές και η υπαγωγή μας στα μνημόνια και τη διεθνή εποπτεία δεν υπήρξε προϊόν συνωμοσίας όπως προπαγάνδιζε με χυδαία ψέματα το εθνικολαϊκίστικο  μέτωπο.
 
Ήταν αποτέλεσμα του τραγικού διδύμου  ελλείμματος, δημοσιονομικού και ανταγωνιστικότητας, το 2009 και εκεί θα κριθεί τελικά η προσπάθεια εξόδου από την κρίση και τα μνημόνια
 
Τα πεπραγμένα 2 ετών στο μέτωπο της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας και των επενδύσεων, καταδεικνύουν ότι η ασφαλής έξοδος της Ελλάδας στις αγορές έχει ως βασική προϋπόθεση την έξοδο της κυβέρνησης Τσίπρα.
 
Όσο για το χρέος, το ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής την Πρόεδρο του Φώφη Γεννηματά μάχεται για την ολική επαναφορά του κεκτημένου του Φεβρουαρίου- Νοεμβρίου 2012 μαζί με όλους του Ευρωπαίους Σοσιαλιστές.
 
Τίποτα λιγότερο