ΠΑΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Μέλος Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου Κινήματος Αλλαγής

Newsletters

Γράψτε το email σας και πατήστε το πλήκτρο subscribe για να εγγραφείτε στα newsletters
Τηρείται ο "GDPR", ο νέος κανονισμός Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (EE 2016/679).
Please wait

Σελίδα στο Facebook

Twitter

radio spech

 
 

Σύνδεσμοι

parliament logo  pasok logo  facebook logo twitter logo

Εκλογές 2015

ΠΑΣΟΚ. Κρατάμε ψηλά την ευθύνη.

Ανακοινώσεις

Αντίπαλοι μας είναι η στασιμότητα και ο εφησυχασμός

 

Το αποτέλεσμα των εκλογών της 7 Ιουλίου πρέπει να εξεταστεί πολύ σοβαρά από την πλευρά μας και να μας οδηγήσει σε τολμηρές αποφάσεις.

Ή έστω οριακή άνοδος των ποσοστών μας για τρίτη συνεχόμενη αναμέτρηση  μας επιτρέπει σήμερα να συζητάμε ψύχραιμα, ωστόσο το αποτέλεσμα των εκλογών συνολικά  δεν είναι ικανοποιητικό για το Κίνημα Αλλαγής.

Κεντρικός μας στόχος ήταν η ανατροπή των συσχετισμών με την αποφασιστική ενίσχυση των δυνάμεων μας και εδώ χάσαμε καθαρά αφού ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ενισχύθηκαν σημαντικά σε σχέση με τις ευρωεκλογές, αντίθετα με εμάς που μείναμε πρακτικά στάσιμοι.

Εξίσου καθαρό είναι το αποτέλεσμα με κριτήριο τη μάχη της κυριαρχίας στον προοδευτικό χώρο μεταξύ ΚΙΝΑΛ  και ΣυΡιζΑ όπου η σχέση ένα προς τρία των ευρωεκλογών κατέληξε σε ένα προς τέσσερα.

Η πόλωση σίγουρα δεν μας ευνοούσε αλλά εξίσου δεν βοήθησαν και οι πολλές αλλαγές στο κεντρικό μας μήνυμα που δημιούργησαν σύγχυση • από την τρίτη εντολή στην αυτόνομη πορεία και από την ψήφο ανοχής στη θέση ότι δεν θα αφήσουμε τη χώρα ακυβέρνητη οι αποστάσεις ήταν μεγάλες και το μήνυμα θολό.

Πλήγμα στην προσπάθεια μας αποτέλεσε και ο ατυχής χειρισμός της υπόθεσης Βενιζέλου τόσο γιατί λειτούργησε αποσυσπειρωτικά όσο και για ένα πιο ουσιώδη λόγο.

Την Κυριακή 2 Ιουνίου με την ολοκλήρωση του 2ου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών και ενώ  η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν καθολική τη δημοσιότητα μονοπώλησε αρνητικά το ΚΙΝΑΛ επιτρέποντας έτσι τον Τσίπρα να  ανατάξει τις δυνάμεις του την ώρα που εμείς χάναμε τις δυο από τις πέντε εβδομάδες των εκλογών εξηγώντας τα ανεξήγητα.

Περισσότερα...

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες εβδομάδες το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής στην ΠΕ Κοζάνης πέτυχε το στόχο του διψήφιου ποσοστού, κάτι που δεν κατάφερε δυστυχώς πανελλαδικά.

Το αποτέλεσμα συνολικά πρέπει να εξεταστεί πολύ σοβαρά από την πλευρά μας και τις απόψεις μου θα τις καταθέσω όπως πάντα πρώτα στα κεντρικά όργανα που συνεδριάζουν το διήμερο 11-12 Ιουλίου.

Για τον όμορφο αγώνα που δώσαμε στο νομό μας οφείλω να συγχαρώ το ψηφοδέλτιο μας και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που αγωνίστηκαν μαζί μας.  

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους και όλες που επέλεξαν το ψηφοδέλτιο μας και ιδιαίτερα όσες και όσους με τίμησαν προσωπικά.

Το ίδιο θέλω να ευχαριστήσω αυτούς που δεν μας ψήφισαν αλλά μπήκαν στον κόπο να διαβάσουν ή να ακούσουν τις θέσεις μας και κυρίως την πρόταση μας για το αύριο.

Την πολιτική ατζέντα την οποία παρουσίασα στην προεκλογική περίοδο θα την υπηρετήσω με συνέπεια ως ενεργός πολίτης και πολιτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Στους εκατοντάδες φίλους που πίστεψαν στην κατάκτηση της έδρας είμαι ευγνώμων και έχω να πω ότι η μη επίτευξη της είναι απόρροια τόσο του τρόπου κατανομής των εδρών που προβλέπει ο εκλογικός νόμος όσο και των χαμηλών ποσοστών μας στο λεκανοπέδιο και τη Θεσσαλονίκη.

Σε ό,τι με αφορά προσωπικά θέλω να τονίσω για πολλοστή φορά ότι πιστεύω σταθερά στη ρήση του Αντόνιο Γκράμσι που με συγκλόνισε στα χρόνια της νιότης.

Οι μαχητές δεν μπορούν και δεν πρέπει να ελεεινολογούν ποτέ τη μοίρα τους, επειδή πάλεψαν όχι γιατί τους εξανάγκασε κανείς αλλά γιατί το θέλησαν οι ίδιοι συνειδητά”.

Άρθρο μου στην εφημερίδα Τα ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

 

Το διακύβευμα των αυριανών εκλογών δεν μπορεί να αναζητηθεί πέρα και έξω από τις πραγματικές ανάγκες της χώρας και των πολιτών της.
 
Η δεκαετής  ύφεση που προηγήθηκε και η αναιμική ανάκαμψη που προβλέπει το τρέχον μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα καθιστούν εκ των πραγμάτων την ισχυρή και δίκαιη ανάπτυξη, σε κορυφαίο ζητούμενο.
 
Πρακτικά, στο ίδιο συμπέρασμα καταλήγουμε και από έναν άλλο δρόμο.
 
Τα οικονομικά προγράμματα των κομμάτων δεν διαφέρουν αισθητά μεταξύ τους και αυτό είναι φυσιολογικό όσο η χώρα παραμένει σε καθεστώς αυξημένης επιτήρησης.
 
Η δυνατότητα υλοποίησης των εξαγγελιών που έγιναν προεκλογικά απ’ όλους τους πολιτικούς αρχηγούς , δηλαδή η αξιοπιστία του πολιτικού τους λόγου , είναι ευθέως ανάλογη της ικανότητας των κομμάτων τους για ανάπτυξη. Όλοι θέλουμε μείωση της φορολογίας , αλλά χωρίς ανάπτυξη αυτό δε γίνεται.
 
Ο κ. Τσίπρας  παρέλαβε την οικονομία όταν όλοι οι διεθνείς οργανισμοί έβλεπαν για την Ελλάδα ανάπτυξη 9% στην τριετία 2015-17 και πέτυχε την ίδια περίοδο ανάπτυξη μηδέν.
 
Στάθηκε ανίκανος να αξιοποιήσει τη χαμηλή τιμή του πετρελαίου, την άνοδο του τουρισμού λόγω αναταράξεων στη Μεσόγειο και την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη που ευνόησε την οικονομία μας την ίδια περίοδο.
 
Μόνο η τιμή του πετρελαίου να ήταν στα επίπεδα του 2010-13, η οικονομία θα γνώριζε ύφεση τουλάχιστον 5% στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Όσοι πιστεύουν ότι εδώ βρίσκεται το συγκριτικό πλεονέκτημα του κ. Μητσοτάκη έναντι του κ. Τσίπρα, καλούνται να αξιολογήσουν κάποια αμείλικτα δεδομένα.
 
Ανάπτυξη με τη  δεξιά στο τιμόνι της χώρας και μάλιστα ισχυρή, σημειώθηκε στην 8ετία  του Κωνσταντίνου Καραμανλή πριν τη χούντα και ως εκεί.
 
Από το 1974 και μετά τρείς φορές παρέδωσε τη διακυβέρνηση αμιγής κυβέρνηση της Ν.Δ.: το 1981 με το Γ.  Ράλλη, το 1993 με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και το 2009 με τον Κώστα Καραμανλή.
 
Και τις τρεις φορές παρέδωσε την οικονομία σε ύφεση.
 
Δεν πρόκειται για εικασία ή προκατάληψη, πρόκειται για τα βαρίδια που κουβαλάει η συντηρητική παράταξη διαχρονικά και περιορίζουν δραστικά την ικανότητά της για ανάπτυξη.
 
Ανάπτυξη δε γίνεται χωρίς ισχυρούς  θεσμούς αποκέντρωσης και αυτοδιοίκησης όπως ισχύει σε όλο τον ανεπτυγμένο κόσμο .
 
Εδώ το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής υπερτερεί κατά κράτος  έναντι ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ.  και δε χρειάζονται αποδείξεις.
 
Το ίδιο συμβαίνει και σε ένα άλλο κρίσιμο κριτήριο ανάπτυξης, αυτό του πρωτογενούς τομέα.
 
Ανάπτυξη εδώ δε γίνεται χωρίς ισχυρές ομάδες παραγωγών και υγιείς συνεταιρισμούς και μόνο το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα  Αλλαγής προτείνει κίνητρα για την ενίσχυσή τους.
 
Όσοι θεωρούν τα δύο παραδείγματα ήσσονος σημασίας, που δεν είναι, μπορούν να αξιολογήσουν κάτι «μεγαλύτερο».

Περισσότερα...

Άρθρο μου στο thecaller.gr

 

«Εμείς ανεβαίνουμε σκαλί-σκαλί και κάποια στιγμή θα συναντήσουμε και το ασανσέρ», αναφέρει σε συνέντευξή του στο TheCaller ο υποψήφιος βουλευτής Κοζάνης με το Κίνημα Αλλαγής Πάρις Κουκουλόπουλος, λίγα 24ωρα πριν τις κάλπες της Κυριακής 7ης Ιουλίου.
 
«Η χώρα χρειάζεται αλλαγή προτεραιοτήτων και νοοτροπίας, χρειάζεται πολιτική αλλαγή και εμείς αυτό πρεσβεύουμε με καθαρές προτάσεις που διαφέρουν αισθητά ,για μην πω ριζικά, από αυτές των υποτιθέμενων μονομάχων», υποστηρίζει ο κ. Κουκουλόπουλος και συνεχίζει «ξιφουλκώντας» κατά του ΣΥΡΙΖΑ: «Μπορεί να θεωρηθεί προοδευτική δύναμη μόνο με την αποδοχή της ρήσης πως ‘’στην Ελλάδα είσαι ο, τι δηλώσεις’’».
 
Και συνεχίζει υπερθεματίζοντας: «Δεν έχω τίποτα με τους παλιούς φίλους και συντρόφους που ακολούθησαν το ΣΥΡΙΖΑ και δεν αναφέρομαι στους αποστάτες που προσχώρησαν εκεί για μια καρέκλα. Αναρωτιέμαι, όμως, τι προοδευτικό χαρακτηρίζει το ΣΥΡΙΖΑ για να συνεργαστούμε την επόμενη μέρα».
 
Σχετικά με την επανεμφάνιση Καραμανλή, ο κ. Κουκουλόπουλος σημείωσε πως «η ασυλία της περιόδου 2004-09 που ενώνει με ακατάλυτους δεσμούς τη ΝΔ με το ΣΥΡΙΖΑ προέκυψε δευτερογενώς ως φυσική συνέπεια της ανιστόρητης θεωρίας περί της καταστροφής της χώρας από το ΠΑΣΟΚ». 

Περισσότερα...