ΠΑΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Μέλος Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ

Newsletters

Γράψτε το email σας και πατήστε το πλήκτρο subscribe για να εγγραφείτε στα newsletters
Τηρείται ο "GDPR", ο νέος κανονισμός Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (EE 2016/679).
Please wait

Σελίδα στο Facebook

Twitter

radio spech

 
 

Σύνδεσμοι

parliament logo  pasok logo  facebook logo twitter logo

Εκλογές 2015

ΠΑΣΟΚ. Κρατάμε ψηλά την ευθύνη.

Ανακοινώσεις

Ομιλία στην παρουσίαση του βιβλίου του Κ. Ταταρίδη  "Ματιά στο Μέλλον".

Το μυθιστόρημα “Ματιά στο Μέλλον” κινείται στο χώρο της νεολαίας, που είναι για τον συγγραφέα το “διαρκές μέλλον του κόσμου”.

Αυτό αναφέρεται στο οπισθόφυλλο του βιβλίου και πράγματι, έτσι είναι.

Το βιβλίο είναι μια ωδή στη νιότη, ένα προσκλητήριο στη νεολαία όλου του κόσμου να απαντήσει στις προκλήσεις των καιρών, οικοδομώντας έναν κόσμο καλύτερο με ειρήνη, ασφάλεια και αλληλεγγύη.

Η πίστη του Κυριάκου Ταταρίδη στους νέους δεν είναι γενική και αόριστη, ούτε τους αποδίδει ιδιότητες που ισχύουν  εξ ορισμού λόγω ηλικίας, τουναντίον είναι σαφής και ξεκάθαρος.

Διαρκής και σκληρή προσπάθεια στο πεδίο της γνώσης, συνείδηση της ιστορικής συνέχειας της ανθρωπότητας, υπηρέτηση συγκεκριμένων αρχών και αξιών, αποτελούν όρους εκ των ων ουκ άνευ προκειμένου η νεολαία να γίνει εμβρυουλκός εξελίξεων και δημιουργός του μέλλοντος της.

Αξίζει να σταθούμε λίγο περισσότερο στο πεδίο της γνώσης, κάτι στο οποίο ο συγγραφέας επιμένει εξαντλητικά.

Παντού στον κόσμο σήμερα υπάρχει η αίσθηση του τέλους μιας εποχής, ένα βαθύ προαίσθημα για τη διάλυση σταθερών ,κατά το παρελθόν, κοινωνιών.

Όπως αναφέρουν οι αθάνατοι στίχοι του ποιήματος “Η Δεύτερη Έλευση” του Ουίλιαμ Μπάτλερ Γέιτς  σε μετάφραση Γιώργου Σεφέρη:


            “Τα πάντα γίνονται κομμάτια• το κέντρο δεν αντέχει
              Ωμή αναρχία λύθηκε στην οικουμένη
              Οι καλύτεροι χωρίς πεποίθηση, ενώ οι χειρότεροι
              Είναι γεμάτοι από την ένταση του πάθους
              Και ποιο ανήμερο θεριό, μια που έρθει τέλος η ώρα του
              Μουντά βαδίζει για να γεννηθεί στη Βηθλεέμ; “

Περισσότερα...

Τα στοιχεία που έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ αποτυπώνουν κάτι ήδη γνωστό, στη διετία 2015-16 το εθνικό εισόδημα  με όρους Ακαθάριστης Προστιθέμενης Αξίας μειώθηκε κατά 2,45%.

Οι αριθμοί ωστόσο για τη Δυτική Μακεδονία προκαλούν σοκ και δέος με τη συρρίκνωση του εισοδήματος στο ίδιο διάστημα να είναι 6 φορές μεγαλύτερη (-14,64%).

Για την ΠΕ Κοζάνης πρόκειται για εφιάλτη αφού η αντίστοιχη συρρίκνωση είναι 7,4 φορές μεγαλύτερη από το μέσο πανελλαδικό  όρο (-18,13%). Από κοντά και η Φλώρινα με -14,17%!

Για να υπάρχει ένα μέτρο σύγκρισης σημειώνεται oτι στην περίοδο 2010-14 η απώλεια εισοδήματος τόσο στην Κοζάνη όσο και στην περιφέρεια ΔΜ ανήλθε στο -11,1%. Πιο απλά και με αριθμούς, στην Κοζάνη χάθηκαν 299 εκ ευρώ εισόδημα σε 5 χρόνια με τα δυο μνημόνια και στη διετία 2015-16 χάθηκαν επι πλέον 434 εκ ευρώ εισοδήματος.

Πρόκειται για δραματική εξέλιξη που δεν συνέβη τυχαία, ούτε ήταν αναπότρεπτη κυρίως όμως δεν είναι πρόσκαιρη. Αυτά που ζούμε και καταγράφει η ΕΛΣΤΑΤ είναι μόνο οι άμεσες  επιπτώσεις  συγκεκριμένων αποφάσεων και η συνέχεια τους προοιωνίζεται πολύ χειρότερη.

Όλα απορρέουν και σχετίζονται με κρίσιμες επιλογές στο χώρο της ενέργειας που έγιναν από την κυβέρνηση του κ Τσίπρα ήδη από το 2015:

-Δραστική μείωση της λιγνιτικής παραγωγής κατά 50%.

-Επιμήκυνση λειτουργίας των ρυπογόνων και ελάχιστα ανταγωνιστικών μονάδων.

-Αποεπένδυση στη λιγνιτική παραγωγή ή αλλιώς καμία νέα επένδυση στην περιοχή.

Περισσότερα...

Άρθρο μου στην Εφημερίδα των Συντακτών

Καθώς η σχέση Τσίπρα - Καμμένου όπως τη γνωρίσαμε δεν υφίσταται πλέον, αξίζει να αναρωτηθούμε πώς και γιατί άντεξε τόσα χρόνια, δεδομένων των ιδεολογικοπολιτικών τους διαφορών. Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι η έξοδος από τα μνημόνια ήταν ο λόγος παραμερισμού των διαφορών, και η αντιπολίτευση αποδίδει τη συνύπαρξη στην εξουσιομανία. Η απάντηση είναι εντελώς διαφορετική, όπως προκύπτει αβίαστα από το χρονικό δημόσιων υποθέσεων που συγκλόνισαν τη χώρα τα τελευταία χρόνια.
1. Ιούνιο 2011 ο Καμμένος, βουλευτής της Ν.Δ. τότε, διαφοροποιείται από το κόμμα του καταψηφίζοντας την άρση τραπεζικού απορρήτου σε ονομαστική ψηφοφορία μαζί με τους Τσίπρα - Κουβέλη - Καρατζαφέρη. Με τη συγκεκριμένη διάταξη 50.000 εμβασματούχοι έπρεπε να δικαιολογήσουν μεγάλα ποσά που είχαν βγάλει στο εξωτερικό με το ξέσπασμα της κρίσης.
Εναν χρόνο αργότερα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ. δαιμονοποιούν τη λίστα Λαγκάρντ, που παίρνει έτσι προτεραιότητα ελέγχου έναντι αυτής των εμβασματούχων. Τα έσοδα από τη λίστα Λαγκάρντ αποδείχθηκαν πενιχρά, το ίδιο όμως ισχύει και για τους εμβασματούχους, αφού μετά την απόφαση του ΣτΕ περί παραγραφής λόγω πενταετίας ο χρόνος που χάθηκε με το κυνήγι μαγισσών υπήρξε καθοριστικός.

Περισσότερα...

Είναι πολλές φορές που μεγάλες αλήθειες κρύβονται πίσω από απλές καθημερινές ειδήσεις.

Την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018 από την τοπική ειδησεογραφία πληροφορηθήκαμε οτι εγκρίθηκε για τη ΔΕΥΑ Κοζάνης η πρόταση με τίτλο “Νέο εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης οικισμών ΔΕ Ελλησπόντου του Δήμου Κοζάνης” και ύψους χρηματοδότησης 3.000.000 ευρώ.

Το έργο φυσικά καλοδεχούμενο, μόνο που η σχετική ανακοίνωση γίνεται από τοπικό βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά.

Ανάλογες εγκρίσεις χρηματοδότησης εδώ και πάρα πολλά χρόνια ανακοινώνονται κατά πάγια πρακτική από τον φορέα που υπέβαλε την πρόταση, εν προκειμένω τη ΔΕΥΑΚ, ή/και από το φορέα έγκρισης της χρηματοδότησης (Υπουργείο, Περιφέρεια κλπ).

Δεν πρόκειται για ζήτημα πρωτοκόλλου, ούτε εμμονή σε τυπολατρεία, αλλά για ζήτημα αρχής που συνιστά μια από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις της Γ´ Ελληνικής Δημοκρατίας.

Η παλαιοκομματική παράδοση, συμπυκνωμένη στο “κατόπιν ενεργειών μου”, βρέθηκε στο επίκεντρο σφοδρής πολιτικής αμφισβήτησης μετά την πτώση της δικτατορίας και βήμα-βήμα πέρασε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Ο δημοκρατικός προγραμματισμός, η ριζική αναβάθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης και η θεσμοθέτηση δεύτερου βαθμού αυτοδιοίκησης υπήρξαν καθοριστικές τομές σε αυτή την κατεύθυνση.

Περισσότερα...