ΠΑΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Μέλος Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ

Newsletters

Γράψτε το email σας και πατήστε το πλήκτρο subscribe για να εγγραφείτε στα newsletters
Τηρείται ο "GDPR", ο νέος κανονισμός Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (EE 2016/679).
Please wait

Σελίδα στο Facebook

Twitter

radio spech

 
 

Σύνδεσμοι

parliament logo  pasok logo  facebook logo twitter logo

Εκλογές 2015

ΠΑΣΟΚ. Κρατάμε ψηλά την ευθύνη.

Ανακοινώσεις


Άρθρο μου στο thecaller.gr

 

Οι δημοσκοπήσεις όπως είναι φυσικό ήρθαν πάλι στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης καθώς είμαστε  μια ανάσα πριν τις εκλογές της Κυριακής.

Αυτή τη φορά το χορό τραβάει ο κ. Τσίπρας που καταγγέλλει τις δημοσκοπήσεις με υπαινιγμούς για την εγκυρότητα τους. Δυο τινά μπορεί να συμβαίνουν στην περίπτωση αυτή και να οδηγούν τον πρωθυπουργό σε αυτή την επιλογή:

-το ένα είναι να έχει κάποια στοιχεία με πολύ διαφορετικά δεδομένα οπότε με το δίκιο του φωνάζει

-το άλλο είναι να λειτουργεί με πολιτική σκοπιμότητα δεδομένου ότι οι δημοσκοπήσεις επηρεάζουν το εκλογικό σώμα σε ένα βαθμό και προσπαθεί να περιορίσει τη ζημιά.

Το βράδυ της Κυριακής θα έχει λυθεί η απορία μας, ωστόσο είναι σημαντικό να σημειωθούν και να υπογραμμιστούν κάποια δεδομένα σχετικά με τις δημοσκοπήσεις.

Όλοι οι αναλυτές τονίζουν ότι οι έρευνες τους δεν αποτελούν πρόβλεψη αλλά αποτυπώνουν την εικόνα της στιγμής. Οι συχνές αποστάσεις εκλογικών αποτελεσμάτων και δημοσκοπήσεων είναι διεθνές φαινόμενο της εποχής και οφείλεται σε πολλούς λόγους μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει η διευρυνόμενη άρνηση συμμετοχής σε αυτές. Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι κάποια έρευνα μπορεί να υπηρετεί σκοπιμότητες αλλά η καταγγελία χρειάζεται αποδείξεις.

Με αυτά τα δεδομένα αξίζει σήμερα να θυμηθούμε τι ακριβώς έγινε πριν πέντε χρόνια στις ευρωεκλογές του 2014 και ποιές οι διαφορές μεταξύ δημοσκοπήσεων και πραγματικότητας.

Περισσότερα...

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ αποφάσισε (5-4-2019) τη ματαίωση της απαλλοτρίωσης 6,5 χιλιάδων στρεμμάτων που είχε κηρύξει το 2018 με κωδικό ΟΝΠ 10.
 
Αυτό σημαίνει ότι ένα κοίτασμα 90-100 εκ τόνων λιγνίτη στην περιοχή Ακρινής, Κλείτους,  Τετραλόφου κλπ με το οποίο ολοκληρώνεται η εκμετάλλευση του Ορυχείου Νότιου Πεδίου δεν υπάρχει στο σχεδιασμό της ΔΕΗ για τα επόμενα χρόνια.
 
Η συγκεκριμένη απόφαση δεν είναι κεραυνός εν αίθρια, αντίθετα αποτελεί “φυσιολογική” εξέλιξη του ενεργειακού σχεδιασμού (ΕΣΕΚ) που κατέθεσε η κυβέρνηση του κ Τσίπρα στην ΕΕ πριν λίγους  μήνες. Για τις γενικότερες συνέπειες του ΕΣΕΚ και ειδικότερα για την περιοχή μας είχα τοποθετηθεί δημόσια στα τέλη του 2018 (πατήστε εδώ για να δείτε το σχετικό άρθρο). Ένα μήνα αργότερα τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ ήρθαν να επιβεβαιώσουν με εκκωφαντικό τρόπο τι σημαίνει η μείωση της λιγνιτικής παραγωγής για την Κοζάνη και τη Δυτική Μακεδονία (πατήστε εδώ για να δείτε το σχετικό άρθρο). Οι δραματικές συνέπειες που βιώνουν οι άνεργοι, ο κόσμος της αγοράς και οι οικογένειες των παιδιών που μεταναστεύουν μαζικά είναι δυστυχώς μόνο η αρχή μιας καταστροφικής πολιτικής για την περιοχή μας  με αποκλειστική ευθύνη του κ Τσίπρα και των εδώ συνεργών του.
 
Η ίδια η Κομισιόν στην πρόσφατη έκθεση της για την ελληνική οικονομία (Φεβρουάριος 2019) τονίζει επι λέξει : “… Η απόσυρση των λιγνιτικών μονάδων θα έχει μεγάλες κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις που πρέπει να εξεταστούν σοβαρά…”.
 
Όλοι όσοι προσπαθούν να κρυφτούν με λεονταρισμούς αποσιωπώντας το πρόβλημα είτε επιχειρούν  να καλύψουν τη γύμνια τους με τους πενιχρούς πόρους του ταμείου δίκαιης μετάβασης καθώς και οι θλιβεροί απολογητές της καταστροφικής κυβερνητικής πολιτικής που τώρα δηλώνουν “ανεξάρτητοι” καιρός είναι να αντιληφθούν οτι είναι συνεργοί στο σχέδιο ερήμωσης του τόπου μας που θυσιάζεται στο βωμό μεταπρατικών συμφερόντων από τον κ Τσίπρα. Οι πολίτες έχουν πάρει τις αποφάσεις τους, τα καταστροφικά σχέδια του κ Τσίπρα και της παρέας του δεν θα περάσουν- no pasaran.
 
 

Χιλιάδες σύνεδροι από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό αφήσαμε τα σπίτια μας και τις δουλειές μας και δίνουμε το παρόν στο Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής. Οι περισσότεροι βρίσκονται εδώ ιδίοις εξόδοις και όλοι πληρώσαμε για την πιστοποίηση μας.

Πολλές εκατοντάδες συμμετέχουν για 5η φορά μέσα σε 45 μήνες, από τον Ιούνιο 2015 μέχρι και σήμερα, σε συνεδριακή διαδικασία με τις ίδιες ακριβώς προϋποθέσεις. Δεν ζητάει κανένας κάποιον έπαινο για τη συμμετοχή του υπάρχει όμως ένα ερώτημα δεδομένου οτι  δεν πρόκειται για κάτι συνηθισμένο στις μέρες μας.

Τι είναι αυτό που μας φέρνει όλες και όλους εδώ;

Δεν ανήκουμε σε κάποια θρησκευτική αίρεση.

Δεν μας διακατέχουν συναισθήματα οργής, θυμού, μίσους, εκδίκησης ή ρεβανσισμού.

Δεν υπάρχουν ανάμεσα μας προσδοκίες πελατειακού χαρακτήρα και πολύ περισσότερο κάποια άμεση προοπτική εξουσίας. Τι ακριβώς συμβαίνει;

 Αυτό που μας φέρνει εδώ είναι η κοινή πεποίθηση οτι η πατρίδα μας και ο λαός της χρειάζονται ξανά σήμερα τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη.

Περισσότερα...

Ο περιφερειάρχης κ. Καρυπίδης έδειξε με την προχθεσινή του ομιλία στην Πτολεμαΐδα ότι είναι οπαδός του ποδοσφαιρικού δόγματος «η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση».

Είναι δικαίωμα του, δεν ισχύει όμως το ίδιο όταν διαστρεβλώνει την πραγματικότητα όπως έπραξε με την ψευδή και απαξιωτική αναφορά στο πρόσωπο μου σχετικά με το σχέδιο «Αθηνά» για την τριτοβάθμια εκπαίδευση (2013).

Δεν υπάρχει λόγος να παραθέσω όσα έπραξα για το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας τόσο ως δήμαρχος όσο και ως βουλευτής, είναι γνωστά σε όλες και όλους. Να τονίσω μόνο ότι με το Σχέδιο Αθηνά αμφότερα τα ιδρύματα της περιφέρειας μας ισχυροποιήθηκαν.

Το ίδιο γνωστός είναι και ο 5ετης απολογισμός του κ. περιφερειάρχη που σημαδεύτηκε από την αναιτιολόγητη καθυστέρηση δυο ετών της πανεπιστημιούπολης και την κατάργηση των επωνύμων εδρών του Πανεπιστημίου με τον ίδια να σιωπά. Ευτυχώς που υπήρξε δυναμική παρέμβαση του ΠΑΣΟΚ και δεν τρίτωσε το κακό με την κατάργηση των πρυτανικών αρχών του Πανεπιστημίου που επιχειρήθηκε το 2015 από το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Μακεδονίας.

Περισσότερα...

Με δήλωσή του στο TheCaller ο Γραμματέας του Τομέα Οικονομικών και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος αναφέρεται στα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΑΑΔΕ για τα δηλωθέντα εισοδήματα των Ελλήνων το 2017, χαρακτηρίζοντάς τα «τραγικά και συνάμα αποκαλυπτικά».
 
«Δείχνουν με σαφήνεια και καθαρότητα ότι η Κυβέρνηση Τσιπρα χρόνο με το χρόνο βυθίζει ολοένα και βαθύτερα την οικονομία στο πηγάδι των ιδεοληψιών και της ανικανότητας της», αναφέρει ο Πάρις Κουκουλόπουλος και συνεχίζει στη δήλωσή του, λέγοντας πως σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία:
 
   -Οι συνταξιούχοι έχασαν στα τρία πρώτα χρόνια των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ 1,77 δισ. ευρώ ή το 13% του εισοδήματος τους.
 
   -Το φόρο - ασφαλιστικό Κατρούγκαλου «εξαφάνισε» εισοδήματα 1,25 δισ. ευρώ των ελευθεροεπαγγελματιών αυξάνοντας τη φοροδιαφυγή.
 
   -Ανάλογες μειώσεις υπήρξαν στα εισοδήματα τόσο των ιδιοκτητών ακινήτων από ενοίκια όσο και των αγροτών.
 
Μεταξύ άλλων ο Πάρις Κουκουλόπουλος επισημαίνει: «Το αποτέλεσμα των πιο πάνω ήταν να φορτωθούν ακόμα περισσότερα βάρη οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι που πλήρωσαν το 64,6% των άμεσων φόρων το 2017, από το 59,5% που είχαν καταβάλει το 2014.

Περισσότερα...