ΠΑΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Μέλος Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου Κινήματος Αλλαγής

Newsletters

Γράψτε το email σας και πατήστε το πλήκτρο subscribe για να εγγραφείτε στα newsletters
Τηρείται ο "GDPR", ο νέος κανονισμός Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (EE 2016/679).
Please wait

Σελίδα στο Facebook

Twitter

radio spech

 
 

Σύνδεσμοι

parliament logo  pasok logo  facebook logo twitter logo

Εκλογές 2015

ΠΑΣΟΚ. Κρατάμε ψηλά την ευθύνη.

Από τον Τομέα Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
 
Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συμπληρώνει σήμερα 19 μήνες ζωής και κρίνεται πλέον και από τα πεπραγμένα της. Τα επίσημα στοιχεία που έρχονται ένα-ένα στο φως αποτυπώνουν ανάγλυφα ότι αυτή η Κυβέρνηση πολύ απλά δεν μπορεί. Προχθές ήταν η ΕΛΣΤΑΤ με τα στοιχεία για την ύφεση, χθες ήταν η ΤτΕ με τα στοιχεία για τις εξαγωγές, σήμερα είναι ο ΟΔΔΗΧ με τα στοιχεία για το χρέος. Το χρέος στις 30/6/2016 ανήλθε στο 188% του ΑΕΠ και στο τέλος του έτους θα κλείσει σε ποσοστό άνω του 190%, όταν η αντίστοιχη πρόβλεψη στα τέλη του 2014 ήταν 175%.
 
Με αυτά τα δεδομένα η αναδιάρθρωση του χρέους είναι επιβεβλημένη και το ερώτημα είναι γιατί καθυστερεί.
 
Η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχώρησε στον αφελληνισμό των Τραπεζών με τεράστια βλάβη του Δημοσίου, εκχωρεί στους ξένους τη δημόσια περιουσία και τον εθνικό μας πλούτο και δεν κατοχύρωσε ούτε την απόφαση του Eurogroup του 2012 για την αναδιάρθρωση του χρέους. Σήμερα μετά τις θλιβερές επιδόσεις της κυβέρνησης η απόφαση του 2012 σίγουρα δεν αρκεί και πρέπει να βελτιωθεί και μάλιστα σημαντικά.
 
Εξίσου θλιβερές είναι οι Κυβερνητικές επιδόσεις και στο μέτωπο της ρευστότητας. Η Κυβέρνηση κατάφερε να αυξήσει τον εσωτερικό δανεισμό κατά 40% (από 8,6 δις ευρώ στο τέλος του 2014 στα 12,1 στις 30/6/2016)  στραγγαλίζοντας την πραγματική οικονομία και συμβάλλοντας έτσι στην ύφεση. Κατά τα άλλα, όπως μαθαίνουμε από το ρεπορτάζ, ο κ. Τσίπρας στη ΔΕΘ αυτή τη φορά δεν θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, ούτε θα δώσει 13η σύνταξη αλλά θα υποσχεθεί δίκαιη ανάπτυξη.
 
Όλοι έχουν καταλάβει ότι οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν είναι αντιμνημονιακοί αλλά αμνήμονες.  Δεν θέλουν να θυμούνται σε ποια κατάσταση παραδόθηκε η Ελλάδα το 2009 από τη ΝΔ του κ. Καραμανλή. Δεν θέλουν να θυμούνται τι έλεγαν στη ΔΕΘ το 2014. Δεν θέλουν γενικά να θυμούνται ό,τι δεν τους βολεύει.
 
Τουλάχιστον ας φροντίσει κάποιος εκεί στο Μέγαρο Μαξίμου να τους θυμίσει ότι η Ελληνική οικονομία είναι σε ύφεση και τα περί «δίκαιης ανάπτυξης» μόνο θυμηδία προκαλούν γιατί η ύφεση είναι άδικη εξ ορισμού.  Πόσο μάλλον όταν για την επιστροφή στην ύφεση ευθύνεται αποκλειστικά η Κυβέρνηση των 19 μηνών.