ΠΑΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Μέλος Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου Κινήματος Αλλαγής

Newsletters

Γράψτε το email σας και πατήστε το πλήκτρο subscribe για να εγγραφείτε στα newsletters
Τηρείται ο "GDPR", ο νέος κανονισμός Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (EE 2016/679).
Please wait

Σελίδα στο Facebook

Twitter

radio spech

 
 

Σύνδεσμοι

parliament logo  pasok logo  facebook logo twitter logo

Εκλογές 2015

ΠΑΣΟΚ. Κρατάμε ψηλά την ευθύνη.

Νομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου «Τουριστικά Πλοία και άλλες διατάξεις». 2η συνεδρίαση

Συζήτηση και λήψη απόφασης (ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ), σύμφωνα με το άρθρο 62 του Συντάγματος και τα άρθρα 43Α και 83 του Κ.τ.Β., για τις αιτήσεις άρσης της ασυλίας των Βουλευτών κ.κ.: Μιχαήλ Αρβανίτη – Αβράμη, Ηλία Κασιδιάρη, Ελένης Ζαρούλια, Νικολάου Κούζηλου και Δημητρίου Κουκούτση.

 

 


Ζήτησα να μιλήσω για 2 πολύ συγκεκριμένους λόγους. Ο πρώτος είναι ότι θέλω εκπροσωπώντας τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να ενώσουμε τη φωνή μας με τη δική σας, με του συναδέλφου κ. Τσούκαλη και αυτά που είπε, του κ. Παπαδημούλη, της κ. Βούλτεψη, όχι βέβαια γιατί όλοι εμείς αποτελούμε μέλη κάποιας οργάνωσης, ορατής ή αόρατης, όπως διατυπώθηκε προ ολίγου σε έναν ισχυρισμό.

Το κάνουμε όμως από απόλυτο σεβασμό σε τέτοιου είδους ευαίσθητα ζητήματα, στα οποία έχει αρμοδιότητα η βουλή, η οποία και πρέπει να ασκηθεί όπως ακριβώς ο κανονισμός ορίζει. Δε θέλω να επαναλάβω τι είπατε.

Πρέπει λοιπόν να προχωρήσουμε σε ψηφοφορία, να ασκήσουμε την αρμοδιότητα μας που είναι αυστηρά οριοθετημένη και ως εδώ.

Σε ό,τι αφορά το δεύτερο λόγο για τον οποίο ζήτησα να μιλήσω έχει σχέση με όσα βαρύτατα κατατέθηκαν από συνάδελφο βουλευτή από το βήμα της Βουλής, που διαψεύστηκαν ήδη από παρόντα Υπουργό, η επίκληση του ονόματος του οποίου έγινε στην επίμαχη συνομιλία, αλλά δεν έχουμε έτσι κι αλλιώς καμία αρμοδιότητα ούτε ως επιτροπή, πολύ δε περισσότερο ως ολομέλεια, να κρίνουμε.

Θέλω βέβαια να πω ότι επ’ αυτού του γεγονότος δεν πρέπει η κυβέρνηση, και η δικαιοσύνη φυσικά, δεν πρέπει να αφήσουν να περάσει ούτε λεπτό. Όχι μέρα, ούτε λεπτό. Πρέπει να προχωρήσει τάχιστα η διαδικασία διαλεύκανσης, αφού όπως ακούσαμε το σχετικό υλικό είναι ήδη αναρτημένο στο διαδίκτυο. Δεν πρέπει να αφεθεί καμιά σκιά.

***

Την άμεση παύση Μπαλτάκου ζήτησε κατά την τοποθέτηση του στην Ολομέλεια της Βουλής ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλοπουλος

Πριν από μία ώρα περίπου, για το επίμαχο θέμα που αφορά τον γενικό γραμματέα του Υπουργικού συμβουλίου, είπα χαρακτηριστικά ότι για τη δικαιοσύνη αλλά και την κυβέρνηση δεν υπάρχει όχι μέρα, δεν υπάρχει ούτε λεπτο που μπορεί να παραμένει σκιά στα όσα ακούστηκαν απο το βήμα της Βουλής. Νομίζω ότι αυτό που είπα έγινε κατανοητό από τον παριστάμενο Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Αθανασίου.

Τώρα ,μία ώρα μετά, και αφού είχαμε την ευκαιρία και την ευχέρεια να δούμε το βίντεο και με άνεση την απομαγνητοφώνηση ,που διαβάστηκε γρήγορα και με μία ένταση απ το βήμα της Βουλής προ μίας ώρας, θέλω να πω πολύ καθαρά ότι η άμεση παύση του κύριου Μπαλτάκου είναι το λιγότερο. Θέλω να είναι πάρα πολύ καθαρό ότι για μας και έχει σημασία η μέρα που το λέμε, όπως έχει πει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο κύριος Βενιζέλος πρόσφατα, ο κύριος Μπαλτάκος είναι παλιό πρόβλημα. Οι απόψεις του είναι γνωστές και είχαμε κάνει σαφές από την πρώτη μέρα ότι συνεργαζόμαστε για έναν ύψιστο εθνικό σκοπό και δώσαμε πολιτικό και προγραμματικό περιεχόμενο στη συνεργασία μας με πολύ συγκεκριμένο κείμενο που είναι η προγραμματική συμφωνία.

Τίθεται πολύ σοβαρό ζήτημα, γι αυτό πρέπει να υπάρξει άμεση παύση Μπαλτάκου αλλά με την ευκαιρία θέλω να πω 2 πολύ καθαρές κουβέντες.

Οι εκλεκτικές συγγένειες με φιλοναζιστικές, ρατσιστικές και ακροδεξιές αντιλήψεις αργά η γρήγορα αποκαλύπτονται και πληρώνονται.

Και το δεύτερο που θέλω να πω είναι ότι το ΠΑΣΟΚ είναι απολύτως καθαρό ότι σε αυτή τη κυβέρνηση συνεργασίας είναι ο προοδευτικός πόλος και δε πρόκειται να δεχτεί όπως δε δέχτηκε την προηγούμενη εβδομάδα, παρά την παρέμβαση του κυρίου Μπαλτάκου, να περάσει η απαράδεκτη ρατσιστική διατύπωση σε ό,τι αφορά τους παράνομους μετανάστες και νομίζω το ζήσανε όλες οι πτέρυγες της Βουλής τι ακριβώς κάναμε και πως εξελίχτηκαν τα πράγματα.
Ευχαριστώ.